Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTom yam khung (garnalensoep met citroengras)
Delhaize logo
  • Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)
    C

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)C
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g Parijse champignons
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 1,5 l water
  • 3 stengels citroengras
  • 1 el rode currypasta
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • 2 el limoensap
  • 1 kl fijngesneden galangawortel (in bokaal)
  • 4 el fish sauce
  • 5 dl kokosmelk
  • 1 bussel verse koriander
  • 100 g Parijse champignons
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 1,5 l water
  • 3 stengels citroengras
  • 1 el rode currypasta
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • 2 el limoensap
  • 1 kl fijngesneden galangawortel (in bokaal)
  • 4 el fish sauce
  • 5 dl kokosmelk
  • 1 bussel verse koriander

Begin met koken

: 15 min + 5 min kooktijd
1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snijd de champignons in fijne plakjes, snipper het chilipepertje en de stengels citroengras fijn.
2
Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg het citroengras toe, het chilipepertje, de rode currypasta, de kurkuma, de suiker, de kaffir en de galanga. Laat 2 min sudderen.
3
Voeg dan de champignons en de scampi’s toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min sudderen. Doe er de fish sauce bij, het limoensap en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout en neem van het vuur.
4
Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.
1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snijd de champignons in fijne plakjes, snipper het chilipepertje en de stengels citroengras fijn.
2
Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg het citroengras toe, het chilipepertje, de rode currypasta, de kurkuma, de suiker, de kaffir en de galanga. Laat 2 min sudderen.
3
Voeg dan de champignons en de scampi’s toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min sudderen. Doe er de fish sauce bij, het limoensap en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout en neem van het vuur.
4
Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 147; energie (kCal): 35; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 177,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 147; energie (kCal): 35; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 177,62
Aziatisch
Lactose vrij
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Combava
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
Delhaize Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
300 gr
2+1 gratis
2
79
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Curry | Pasta | Rood
Delhaize Curry | Pasta | Rood
110 gr
1
65
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Kokosnotenmelk
Suzi Wan Kokosnotenmelk
50 cl
6
35
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Totaal:
€40,08