1
Dompel de eieren in kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd bij het hernemen van het kookpunt. Laat ze onmiddellijk in koud water schrikken.
2
Snijd de courgette met de mandoline in ultrafijne schijfjes en meng ze met het sap van de halve citroen.
3
Dressing: meng het citroensap met de overige ingrediënten. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een grote antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Doe er de olijfolie bij, voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Laat slinken, breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
5
Toast de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven. Snijd de zalm in kleine, dikke plakjes en meng ze snel met wat dressing.
6
Beleg de toastjes met spinazie, cashewnoten, zalmplakjes en courgetteschijfjes. Besprenkel ze met een paar druppels dressing. Leg 1 ei op elke toast en snijd de eieren lichtjes in zodat het geel eruit loopt. Geef nog een draai van de zwarte pepermolen en serveer.
1
Dompel de eieren in kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd bij het hernemen van het kookpunt. Laat ze onmiddellijk in koud water schrikken.
2
Snijd de courgette met de mandoline in ultrafijne schijfjes en meng ze met het sap van de halve citroen.
3
Dressing: meng het citroensap met de overige ingrediënten. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een grote antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Doe er de olijfolie bij, voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Laat slinken, breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
5
Toast de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven. Snijd de zalm in kleine, dikke plakjes en meng ze snel met wat dressing.
6
Beleg de toastjes met spinazie, cashewnoten, zalmplakjes en courgetteschijfjes. Besprenkel ze met een paar druppels dressing. Leg 1 ei op elke toast en snijd de eieren lichtjes in zodat het geel eruit loopt. Geef nog een draai van de zwarte pepermolen en serveer.