Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTiramisu met aardbeien
Delhaize logo
  • Tiramisu met aardbeien
    D

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienD
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 80 g suiker
  • 350 g aardbeien
  • 5 cl amaretto
  • 200 g “Cuillers” koekjes
  • 10 cl koude, sterke koffie
  • 350 g mascarpone
  • 150 g aardbeien (voor de saus)
  • 3 el ultrafijne griessuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren op kampertemperatuur
  • munt (facultatief)
  • 80 g suiker
  • 350 g aardbeien
  • 5 cl amaretto
  • 200 g “Cuillers” koekjes
  • 10 cl koude, sterke koffie
  • 350 g mascarpone
  • 150 g aardbeien (voor de saus)
  • 3 el ultrafijne griessuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren op kampertemperatuur
  • munt (facultatief)

Begin met koken

1
Maak de aardbeiensaus: mix de aardbeien voor de saus met 2/3 van de eetlepels suiker en bewaar in de koelkast.
2
Snij de aardbeien in kleine blokjes en meng met 1/3 van de eetlepels suiker, zet dit even opzij.
3
Klop de eierdooiers met de mixerkloppers met de suiker tot een wit mengsel.
4
Voeg de mascarpone toe en meng langzaam tot een gladde room. Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig onder de room.
5
Doe de koffie en de Amaretto in een diep bord. Week er de helft van de koekjes één voor één in en leg ze achtereenvolgens op de bodem van een recipiënt met vlakke bodem of in brede glazen.
6
Schik er de helft van de aardbeiblokjes op en bedek met de helft van de mascarponeroom. Herhaal alles met de andere helft aardbeiblokjes & mascarponeroom. Bedek met vershoudfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
7
Overgiet de tiramisu, net voor het opdienen, met de aardbeiensaus en werk eventueel af met verse munt.
1
Maak de aardbeiensaus: mix de aardbeien voor de saus met 2/3 van de eetlepels suiker en bewaar in de koelkast.
2
Snij de aardbeien in kleine blokjes en meng met 1/3 van de eetlepels suiker, zet dit even opzij.
3
Klop de eierdooiers met de mixerkloppers met de suiker tot een wit mengsel.
4
Voeg de mascarpone toe en meng langzaam tot een gladde room. Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig onder de room.
5
Doe de koffie en de Amaretto in een diep bord. Week er de helft van de koekjes één voor één in en leg ze achtereenvolgens op de bodem van een recipiënt met vlakke bodem of in brede glazen.
6
Schik er de helft van de aardbeiblokjes op en bedek met de helft van de mascarponeroom. Herhaal alles met de andere helft aardbeiblokjes & mascarponeroom. Bedek met vershoudfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
7
Overgiet de tiramisu, net voor het opdienen, met de aardbeiensaus en werk eventueel af met verse munt.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 973; energie (kCal): 233; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 19,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 819,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 973; energie (kCal): 233; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 19,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 819,23
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardbei
Delhaize Aardbei
2 × 400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Likeur | Amaretto
Delhaize Likeur | Amaretto
70 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
10
29
Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
2 × 165 gr
2
65
Koffie | Houseblend | 12 caps
Starbucks Koffie | Houseblend | 12 caps
102 gr
3+1 gratis
5
79
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
€35,54