ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenThaise salade met scampi en pindasaus
Delhaize logo
  • Thaise salade met scampi en pindasaus
    A

Thaise salade met scampi en pindasaus

Thaise salade met scampi en pindasausA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 50 g geroosterde en gezouten pindanoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 100 g geroosterde en gezouten pindanoten
  • 4 el agavesiroop (voor de saus)
  • 4 el sojasaus ā€˜Tamariā€™ Saitaku (voor de saus)
  • 1 kl geroosterde sesamolie voor wok (voor de saus)
  • 4 stengelen citroengras (voor de saus)
  • 5 cm gember (voor de saus)
  • 1/4 rode kool
  • 4 grote wortelen
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 ananas
  • 3 biolimoenen (voor de saus)
  • 1 sinaasappel (voor de saus)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • 200 g gekookte en gepelde bioscampi
  • 50 g geroosterde en gezouten pindanoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 100 g geroosterde en gezouten pindanoten
  • 4 el agavesiroop (voor de saus)
  • 4 el sojasaus ā€˜Tamariā€™ Saitaku (voor de saus)
  • 1 kl geroosterde sesamolie voor wok (voor de saus)
  • 4 stengelen citroengras (voor de saus)
  • 5 cm gember (voor de saus)
  • 1/4 rode kool
  • 4 grote wortelen
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 ananas

Begin met koken

: 30 min.
1
Kort de lente-uitjes in, snijd ze in lange slierten en laat ze in koud water weken.
2
Hak 50 g pindanoten tot grof poeder in de hakmolen.
3
Maak de saus: verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengels en snijd de kern in stukjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix het citroengras, de pindanoten, de fijngeraspte zeste van de limoenen, het sap van de limoenen, de gehakte rode peper, het gembersap, de agavesiroop, de sojasaus en de geroosterde sesamolie in de beker van de mixer of van de hakmolen fijn. Giet er het sap van de sinaasappel bij en mix opnieuw.
4
Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Snipper de rode kool en de geschilde wortelen met de mandoline fijn. Meng er de olijfolie en de uitgelekte lente-uitjes goed onder. Dresseer in een grote schaal en voeg de scampi, de blaadjes Thaise basilicum en de koriander toe.
5
Bestrooi met gemalen pindanoten en dien koel op, met de saus.
1
Kort de lente-uitjes in, snijd ze in lange slierten en laat ze in koud water weken.
2
Hak 50 g pindanoten tot grof poeder in de hakmolen.
3
Maak de saus: verwijder de buitenste laag van de citroengrasstengels en snijd de kern in stukjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix het citroengras, de pindanoten, de fijngeraspte zeste van de limoenen, het sap van de limoenen, de gehakte rode peper, het gembersap, de agavesiroop, de sojasaus en de geroosterde sesamolie in de beker van de mixer of van de hakmolen fijn. Giet er het sap van de sinaasappel bij en mix opnieuw.
4
Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Snipper de rode kool en de geschilde wortelen met de mandoline fijn. Meng er de olijfolie en de uitgelekte lente-uitjes goed onder. Dresseer in een grote schaal en voeg de scampi, de blaadjes Thaise basilicum en de koriander toe.
5
Bestrooi met gemalen pindanoten en dien koel op, met de saus.
Nutritionele informatie
A
Energie: 585 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht