⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTerrine van forel met babyprei
Delhaize logo
  • Terrine van forel met babyprei
    A

Terrine van forel met babyprei

Terrine van forel met babypreiA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 zakjes agar-agar
  • 2 Bulgaarse yoghurts
  • 3 forel taste of Inspirations
  • 3 babypreien
  • 1/2 bosje bieslook
  • 7 takjes dragon
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 4 blaadjes munt
  • 1/2 citroen
  • 2 potten visfond
  • peper
  • 3 zakjes agar-agar
  • 2 Bulgaarse yoghurts
  • 3 forel taste of Inspirations
  • 3 babypreien
  • 1/2 bosje bieslook
  • 7 takjes dragon
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 4 blaadjes munt
  • 1/2 citroen
  • 2 potten visfond
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Stoom de forellen 15 minuten. Laat ze afkoelen. Verwijder de kop, het vel en maak het vlees los.
2
Snij de prei in stukken met de breedte van een cakevorm. Stoom ze.
3
Giet de visfond in een kookpan en breng aan de kook. Zet van het vuur en dompel er de bieslook, de dragonblaadjes en de peterselie in. Doe er peper bij. Mix. Doe de agaragar erbij en laat 2 min. al kloppend koken.
4
Bekleed de vorm met voedingsfolie en laat ruim over de randen uitsteken. Wissel een laag prei af met een laag forel en herhaal. Giet een beetje bouillon tussen elke laag. Vouw de folie dicht en zet 3 uur in de koelkast.
5
Dien deze terrine op met een verse yoghurtsaus die je mixt met 1 scheutje citroensap, enkele dragonblaadjes, munt, zout en peper.
1
Stoom de forellen 15 minuten. Laat ze afkoelen. Verwijder de kop, het vel en maak het vlees los.
2
Snij de prei in stukken met de breedte van een cakevorm. Stoom ze.
3
Giet de visfond in een kookpan en breng aan de kook. Zet van het vuur en dompel er de bieslook, de dragonblaadjes en de peterselie in. Doe er peper bij. Mix. Doe de agaragar erbij en laat 2 min. al kloppend koken.
4
Bekleed de vorm met voedingsfolie en laat ruim over de randen uitsteken. Wissel een laag prei af met een laag forel en herhaal. Giet een beetje bouillon tussen elke laag. Vouw de folie dicht en zet 3 uur in de koelkast.
5
Dien deze terrine op met een verse yoghurtsaus die je mixt met 1 scheutje citroensap, enkele dragonblaadjes, munt, zout en peper.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 61; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 207,77
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 61; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 207,77
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Taste of Inspirations Filet | Forel | Ardeens | Vel
+/- 227 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
Vahiné Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
8 gr
5
39
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
2 × 300 gr
2de tegen -50%
1
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€24,66