Recept zoekresultatenTerrine op creoolse wijze
Delhaize logo
  • Terrine op creoolse wijze

Terrine op creoolse wijze

Terrine op creoolse wijze
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 klein ei
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 1 kiwi
  • 300 g 4/4-cake
  • 1 el maïszetmeel
  • 70 g bloemsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 20 cl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl volle melk
  • 60 g zachte boter
  • aardbeien- of frambozencoulis
  • 1 klein ei
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 1 kiwi
  • 300 g 4/4-cake
  • 1 el maïszetmeel
  • 70 g bloemsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 20 cl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl volle melk
  • 60 g zachte boter
  • aardbeien- of frambozencoulis

Begin met koken

: 30 min + 6u koeltijd
1
Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem.
2
Klop het ei met 10 g bloemsuiker: het mengsel moet wit worden. Klop er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel onder en beetje bij beetje de hete melk. Giet de bereiding terug in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat de crème afkoelen.
3
Klop de room met de vanillesuiker heel stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de suiker. Spatel het botermengsel en de slagroom onder de koude crème waarbij je de massa telkens goed optilt.
4
Schil de sinaasappel en de kiwi, snijd het vruchtvlees dan in kleine blokjes. Doe ze bij de crème en meng.
5
Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik. Bekleed een kleine cakevorm met vershoudfolie, bedek de bodem en de zijkanten met plakjes cake.
6
Doe er de crème in en bedek met plakjes cake. Druk lichtjes aan.
7
Laat 6 u opstijven in de koelkast en ontvorm op een schaal. Snijd in plakjes en serveer met aardbeien- of frambozencoulis.
1
Breng de melk aan de kook in een kookpan met dikke bodem.
2
Klop het ei met 10 g bloemsuiker: het mengsel moet wit worden. Klop er vervolgens voorzichtig het maïszetmeel onder en beetje bij beetje de hete melk. Giet de bereiding terug in de kookpan en laat indikken op zacht vuur. Laat de crème afkoelen.
3
Klop de room met de vanillesuiker heel stijf. Meng de boter met de kokosnoot en de rest van de suiker. Spatel het botermengsel en de slagroom onder de koude crème waarbij je de massa telkens goed optilt.
4
Schil de sinaasappel en de kiwi, snijd het vruchtvlees dan in kleine blokjes. Doe ze bij de crème en meng.
5
Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik. Bekleed een kleine cakevorm met vershoudfolie, bedek de bodem en de zijkanten met plakjes cake.
6
Doe er de crème in en bedek met plakjes cake. Druk lichtjes aan.
7
Laat 6 u opstijven in de koelkast en ontvorm op een schaal. Snijd in plakjes en serveer met aardbeien- of frambozencoulis.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
115 gr
2
95
Kiwi | Groen | 4st | Bio
Delhaize Kiwi | Groen | 4st | Bio
4 st
Bio
    3
    69
    Viervierdencake | Natuur
    Lotus Viervierdencake | Natuur
    300 gr
    4
    29
    Maiszetmeel
    Delhaize Maiszetmeel
    400 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    09
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Gevanilleerde suiker
    Dr. oetker Gevanilleerde suiker
    10 x 8 gr
    1
    19
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Coulis | Framboos | 80% fruit
      Ponthier Coulis | Framboos | 80% fruit
      250 gr
      5
      99
      Totaal:
      €30,56

      Deze recepten kan je ook leuk vinden