Recept zoekresultatenTempura van scampi, wasabisaus
Delhaize logo
  • Tempura van scampi, wasabisaus
    B

Tempura van scampi, wasabisaus

Tempura van scampi, wasabisausB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo
  • 1 kl wasabi
  • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ Market Fresh
  • zout
  • 1 bad frituurolie
  • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo
  • 1 kl wasabi
  • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ Market Fresh
  • zout
  • 1 bad frituurolie

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de friteuse op 180°C.
2
Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout.
3
Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’.
1
Verwarm de friteuse op 180°C.
2
Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout.
3
Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Aziatisch
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bereiding voor tempura
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 × 2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
4
25
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Totaal:
€36,40