Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTataki van zalm
Delhaize logo
  • Tataki van zalm

Tataki van zalm

Tataki van zalm
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • koriander
  • 2 el sesamzaad (voor de saus)
  • 2 el zelfgemaakte gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 mespunt verse gesnipperde chilipeper
  • 100 g gemberwortel
  • 400 g rietsuiker
  • 3 dl water
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • koriander
  • 2 el sesamzaad (voor de saus)
  • 2 el zelfgemaakte gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 mespunt verse gesnipperde chilipeper
  • 100 g gemberwortel
  • 400 g rietsuiker
  • 3 dl water

Begin met koken

: 20 min. + 1 u in de diepvriezer (gembersiroop: 10 min. + 55 min. koken)
1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp met een grove rasp. Zet een pannetje op het vuur met het water en breng aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min. pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ong. 30 min. inkoken tot de helft op een heel zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe. Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder. Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop. Wikkel de filets in een vel vershoudfolie. Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt. Leg 1 u in de diepvriezer.
3
Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje. Voeg de chilipeper toe. Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe. Warm nog even verder op.
4
Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie. Wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is. Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord. Bestrijk met de soja-gembersaus.
5
Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp met een grove rasp. Zet een pannetje op het vuur met het water en breng aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min. pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ong. 30 min. inkoken tot de helft op een heel zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe. Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder. Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop. Wikkel de filets in een vel vershoudfolie. Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt. Leg 1 u in de diepvriezer.
3
Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje. Voeg de chilipeper toe. Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe. Warm nog even verder op.
4
Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie. Wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is. Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord. Bestrijk met de soja-gembersaus.
5
Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki. Werk af met enkele takjes koriander.
Nutritionele informatie
Energie: 356 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gember siroop

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Met vel
Delhaize Zalmfilet | Met vel
3 × +/- 260 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
50
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    8 x 33 cl
    2+1 gratis
    5
    79
    Totaal:
    +/-€33,88