1
Houd enkele takjes dille apart voor de afwerking. Hak de rest fijn en meng er de sesamzaadjes onder. Snijd de zalm in 2 porties, rol ze door dit paneermeel en druk goed aan.
2
Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit op een groot bord om het sap op te vangen. Verzamel alles in een slakom. Snijd de courgettes met een dunschiller in tagliatelle en schep ze bij de sinaasappelen. Voeg de olijfolie met knoflook toe, kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Leg er de gepaneerde zalmstukken in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur. Laat de sesamzaadjes vooral niet aanbranden (de binnenkant van de zalm moet rauw blijven). Houd de zalm apart op een plank en blus de braadpan met de sojasaus. Laat even inkoken.
4
Snijd de zalm in dikke sneetjes. Dresseer ze op de borden, met de courgettesalade. Besprenkel met een beetje saus, bestrooi met plukjes dille en gesnipperde rode peper. Dien meteen op.
1
Houd enkele takjes dille apart voor de afwerking. Hak de rest fijn en meng er de sesamzaadjes onder. Snijd de zalm in 2 porties, rol ze door dit paneermeel en druk goed aan.
2
Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit op een groot bord om het sap op te vangen. Verzamel alles in een slakom. Snijd de courgettes met een dunschiller in tagliatelle en schep ze bij de sinaasappelen. Voeg de olijfolie met knoflook toe, kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Leg er de gepaneerde zalmstukken in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur. Laat de sesamzaadjes vooral niet aanbranden (de binnenkant van de zalm moet rauw blijven). Houd de zalm apart op een plank en blus de braadpan met de sojasaus. Laat even inkoken.
4
Snijd de zalm in dikke sneetjes. Dresseer ze op de borden, met de courgettesalade. Besprenkel met een beetje saus, bestrooi met plukjes dille en gesnipperde rode peper. Dien meteen op.