⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTataki van zalm en courgettesalade met sinaasappel
Delhaize logo
  • Tataki van zalm en courgettesalade met sinaasappel

Tataki van zalm en courgettesalade met sinaasappel

door Jeroen De Pauw
Tataki van zalm en courgettesalade met sinaasappel
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g zalmhaasje
  • 2 grote courgettes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 sinaasappelen
  • 1 bussel dille
  • 50 g sesamzaadjes
  • 1 dl sojasaus
  • 4 el lookolie
  • 4 el druivenpitolie
  • peper
  • zout
  • 400 g zalmhaasje
  • 2 grote courgettes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 sinaasappelen
  • 1 bussel dille
  • 50 g sesamzaadjes
  • 1 dl sojasaus
  • 4 el lookolie
  • 4 el druivenpitolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Houd enkele takjes dille apart voor de afwerking. Hak de rest fijn en meng er de sesamzaadjes onder. Snijd de zalm in 2 porties, rol ze door dit paneermeel en druk goed aan.
2
Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit op een groot bord om het sap op te vangen. Verzamel alles in een slakom. Snijd de courgettes met een dunschiller in tagliatelle en schep ze bij de sinaasappelen. Voeg de olijfolie met knoflook toe, kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Leg er de gepaneerde zalmstukken in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur. Laat de sesamzaadjes vooral niet aanbranden (de binnenkant van de zalm moet rauw blijven). Houd de zalm apart op een plank en blus de braadpan met de sojasaus. Laat even inkoken.
4
Snijd de zalm in dikke sneetjes. Dresseer ze op de borden, met de courgettesalade. Besprenkel met een beetje saus, bestrooi met plukjes dille en gesnipperde rode peper. Dien meteen op.
1
Houd enkele takjes dille apart voor de afwerking. Hak de rest fijn en meng er de sesamzaadjes onder. Snijd de zalm in 2 porties, rol ze door dit paneermeel en druk goed aan.
2
Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit op een groot bord om het sap op te vangen. Verzamel alles in een slakom. Snijd de courgettes met een dunschiller in tagliatelle en schep ze bij de sinaasappelen. Voeg de olijfolie met knoflook toe, kruid met peper en zout en meng voorzichtig.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Leg er de gepaneerde zalmstukken in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin op een vrij hoog vuur. Laat de sesamzaadjes vooral niet aanbranden (de binnenkant van de zalm moet rauw blijven). Houd de zalm apart op een plank en blus de braadpan met de sojasaus. Laat even inkoken.
4
Snijd de zalm in dikke sneetjes. Dresseer ze op de borden, met de courgettesalade. Besprenkel met een beetje saus, bestrooi met plukjes dille en gesnipperde rode peper. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,2 g

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Aziatisch
Lactose vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
2 × 44 gr
4
25
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€45,67