1
Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de appelen, snijd ze in 8 en verwijder het klokhuis. Fruit de appelpartjes goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g boter en 40 g suiker (ze moeten nog een beetje stevig zijn). Laat lauw worden.
2
Doe de yoghurt, de eieren, de bloem, het bakpoeder, het zout, de rest van de suiker (180 g) en de rest van de gesmolten boter (125 g) in een slakom. Meng ze met een klopper op hoge snelheid, tot een luchtig en homogeen deeg.
3
Bekleed een ronde, diepe taartvorm (24 cm) met een nog groter vel bakpapier, tot over de randen. Verdeel de appelen in rozetvorm over de bodem, giet er het deeg bovenop, strijk het glad en schuif 40 min. in de oven (houd de taart in het oog).
4
Laat de taart lauw worden en ontvorm ze: dit lukt zonder enig probleem dankzij het bakpapier. Een absolute aanrader lichtjes lauw geserveerd!
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de appelen, snijd ze in 8 en verwijder het klokhuis. Fruit de appelpartjes goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g boter en 40 g suiker (ze moeten nog een beetje stevig zijn). Laat lauw worden.
2
Doe de yoghurt, de eieren, de bloem, het bakpoeder, het zout, de rest van de suiker (180 g) en de rest van de gesmolten boter (125 g) in een slakom. Meng ze met een klopper op hoge snelheid, tot een luchtig en homogeen deeg.
3
Bekleed een ronde, diepe taartvorm (24 cm) met een nog groter vel bakpapier, tot over de randen. Verdeel de appelen in rozetvorm over de bodem, giet er het deeg bovenop, strijk het glad en schuif 40 min. in de oven (houd de taart in het oog).
4
Laat de taart lauw worden en ontvorm ze: dit lukt zonder enig probleem dankzij het bakpapier. Een absolute aanrader lichtjes lauw geserveerd!