1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± 600 g netto). Stoom ze ± 5 min. (controleer hun gaarheid: ze moeten nog wat vast zijn). Laat lauw worden.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Hak de bieslook, het sjalotje, de augurken en de kappertjes fijn. Doe ze in een slakom en meng er de mayonaise onder. Voeg de aardappelen toe, meng en breng verder op smaak. (Heb je tijd? Dek de salade af en laat ze 1 u in de koelkast rusten, zo kunnen de aroma’s van de saus de aardappelen goed doordringen).
4
Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in grote stukken en meng ze voorzichtig met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij geroosterd vlees, fijne vleeswaren …
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± 600 g netto). Stoom ze ± 5 min. (controleer hun gaarheid: ze moeten nog wat vast zijn). Laat lauw worden.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Hak de bieslook, het sjalotje, de augurken en de kappertjes fijn. Doe ze in een slakom en meng er de mayonaise onder. Voeg de aardappelen toe, meng en breng verder op smaak. (Heb je tijd? Dek de salade af en laat ze 1 u in de koelkast rusten, zo kunnen de aroma’s van de saus de aardappelen goed doordringen).
4
Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in grote stukken en meng ze voorzichtig met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij geroosterd vlees, fijne vleeswaren …