Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTartaaraardappelsalade met hardgekookte eieren
Delhaize logo
  • Tartaaraardappelsalade met hardgekookte eieren
    C

Tartaaraardappelsalade met hardgekookte eieren

Tartaaraardappelsalade met hardgekookte eierenC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1/2 bussel bieslook
  • 700 g aardappelen alle gebruik
  • 200 g mayonaise met eieren
  • 60 g extra fijne augurken op azijn
  • 30 g kappertjes surfine
  • zout
  • peper
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1/2 bussel bieslook
  • 700 g aardappelen alle gebruik
  • 200 g mayonaise met eieren
  • 60 g extra fijne augurken op azijn
  • 30 g kappertjes surfine
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± 600 g netto). Stoom ze ± 5 min. (controleer hun gaarheid: ze moeten nog wat vast zijn). Laat lauw worden.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Hak de bieslook, het sjalotje, de augurken en de kappertjes fijn. Doe ze in een slakom en meng er de mayonaise onder. Voeg de aardappelen toe, meng en breng verder op smaak. (Heb je tijd? Dek de salade af en laat ze 1 u in de koelkast rusten, zo kunnen de aroma’s van de saus de aardappelen goed doordringen).
4
Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in grote stukken en meng ze voorzichtig met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij geroosterd vlees, fijne vleeswaren …
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± 600 g netto). Stoom ze ± 5 min. (controleer hun gaarheid: ze moeten nog wat vast zijn). Laat lauw worden.
2
Dompel de eieren voorzichtig in een steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Hak de bieslook, het sjalotje, de augurken en de kappertjes fijn. Doe ze in een slakom en meng er de mayonaise onder. Voeg de aardappelen toe, meng en breng verder op smaak. (Heb je tijd? Dek de salade af en laat ze 1 u in de koelkast rusten, zo kunnen de aroma’s van de saus de aardappelen goed doordringen).
4
Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in grote stukken en meng ze voorzichtig met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij geroosterd vlees, fijne vleeswaren …
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 181 kcal - Vetten: 13,8 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 181 kcal - Vetten: 13,8 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,8 g
Vegetarisch
Bijgerechten