Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTagliatelle alle vongole
Delhaize logo
  • Tagliatelle alle vongole
    A

Tagliatelle alle vongole

Tagliatelle alle vongoleA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde chilipepertjes in rondjes gesneden
  • peper
  • 2 eieren (voor de tagliatelle)
  • 200 g bloem (voor de tagliatelle)
  • zout (voor de tagliatelle)
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde chilipepertjes in rondjes gesneden
  • peper
  • 2 eieren (voor de tagliatelle)
  • 200 g bloem (voor de tagliatelle)
  • zout (voor de tagliatelle)

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. rusttijd
1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.
1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
Italiaans
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Vongole
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
-10% voor 3
3
29
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€53,11