1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.
1
Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
2
Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
3
Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
4
Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
5
Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.