⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTaartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat
Delhaize logo
  • Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat
    B

Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat

Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly PratB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 g boter
  • 400 g diepvrieserwten
  • 300 g diepvriestuinbonen
  • 4 eigelen
  • 1 bussel groene uien
  • 30 g hazelnotenpoeder
  • 1 bussel kleine groene asperges
  • 20 cl Noily Prat
  • 15 cl vloeibare room
  • zout
  • 5 cl zuivere olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 g boter
  • 400 g diepvrieserwten
  • 300 g diepvriestuinbonen
  • 4 eigelen
  • 1 bussel groene uien
  • 30 g hazelnotenpoeder
  • 1 bussel kleine groene asperges
  • 20 cl Noily Prat
  • 15 cl vloeibare room
  • zout
  • 5 cl zuivere olijfolie
  • zwarte peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
2
Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
3
Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
4
In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.
1
Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
2
Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
3
Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
4
In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 776; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 828,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 776; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 828,6
Vegetarisch
Pasen
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Noilly Prat Vermouth Dry 18% Alc
75 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik
Delhaize Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik
3 x 140 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Snijbonen
Delhaize Snijbonen
400 gr
2
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Hazelnoten | Poeder
Vahiné Hazelnoten | Poeder
100 gr
6
55
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
2de tegen -50%
3
05
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€30,84

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.