1
Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
2
Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
3
Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
4
In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.
1
Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
2
Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
3
Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
4
In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
5
Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.