Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenTaart met pecannoten
Delhaize logo
  • Taart met pecannoten
    D

Taart met pecannoten

Taart met pecannotenD
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 300 g bruine suiker (cassonade)
  • 75 g boter
  • 300 g pecannoten
  • 1 rol zandtaartdeeg
  • 8 el zure room of bolletjes vanille-ijs
  • gedroogde kikkererwten (optioneel)
  • andere gedroogde groenten of bakparels (optioneel)
  • 3 eieren
  • 300 g bruine suiker (cassonade)
  • 75 g boter
  • 300 g pecannoten
  • 1 rol zandtaartdeeg
  • 8 el zure room of bolletjes vanille-ijs
  • gedroogde kikkererwten (optioneel)
  • andere gedroogde groenten of bakparels (optioneel)

Begin met koken

: 15 min + 35 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Rol het vel zandtaartdeeg uit en bekleed je taartvorm ermee (behoud het bakpapier). Knip een cirkel uit een nieuw vel bakpapier ter grootte van de taartbodem en leg deze op het deeg. Bedek de bodem met gedroogde kikkererwten, andere gedroogde groenten (bonen …) of bakparels en bak de taartbodem voor gedurende 15 min.
3
Klop ondertussen de boter glad met de suiker en voeg de eigelen toe, klop verder.
4
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de gedroogde groenten of bakparels. Vul de bodem met de vulling en werk af met de pecannoten.
5
Bak de taart verder in de oven gedurende 20 min. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur met een lepel zure room of een bolletje vanille-ijs.
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Rol het vel zandtaartdeeg uit en bekleed je taartvorm ermee (behoud het bakpapier). Knip een cirkel uit een nieuw vel bakpapier ter grootte van de taartbodem en leg deze op het deeg. Bedek de bodem met gedroogde kikkererwten, andere gedroogde groenten (bonen …) of bakparels en bak de taartbodem voor gedurende 15 min.
3
Klop ondertussen de boter glad met de suiker en voeg de eigelen toe, klop verder.
4
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de gedroogde groenten of bakparels. Vul de bodem met de vulling en werk af met de pecannoten.
5
Bak de taart verder in de oven gedurende 20 min. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur met een lepel zure room of een bolletje vanille-ijs.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1832; energie (kCal): 441; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 40; suikers (g): 29,7; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 689,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1832; energie (kCal): 441; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 40; suikers (g): 29,7; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 689,72
Amerikaans
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden