1
Verwarm de frituurpan tot 150°C. Snijd de aardappelen in grote frieten, zonder ze te schillen. Droog ze goed af in een keukenhanddoek en pocheer ze gedurende 5 tot 10 min. in de olie (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en afkoelen op een bord bedekt met keukenpapier.
2
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in een braadpan met de hete boter op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte uien en de in blokjes gesneden wortelen toe. Bak gedurende 2 min. en voeg dan de verkruimelde bouillonblokjes en de Luikse siroop toe. Bestrooi met bloem en meng tot alles een beetje droger is. Voeg het bier, het water, de mosterd, het laurierblad en de tijm toe. Laat 10 tot 15 min. sudderen.
3
Verhit de frituurpan tot 180°C.
4
Mayonaise: doe het ei, de mosterd, peper, zout en azijn in een smal bakje. Zet de staafmixer op de bodem, voeg de olie toe en mix. Breng terwijl de staafmixer langzaam omhoog. Doe dit tot je een stevige mayonaise hebt.
5
Bak de frieten 3 min. in de hete olie. Besprenkel lichtjes met zout en serveer met het stoofvlees (waarvan je de kruiden hebt aangepast) en de mayonaise.
1
Verwarm de frituurpan tot 150°C. Snijd de aardappelen in grote frieten, zonder ze te schillen. Droog ze goed af in een keukenhanddoek en pocheer ze gedurende 5 tot 10 min. in de olie (ze moeten zacht zijn). Laat ze uitlekken en afkoelen op een bord bedekt met keukenpapier.
2
Snijd het vlees in blokjes. Bak ze in een braadpan met de hete boter op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte uien en de in blokjes gesneden wortelen toe. Bak gedurende 2 min. en voeg dan de verkruimelde bouillonblokjes en de Luikse siroop toe. Bestrooi met bloem en meng tot alles een beetje droger is. Voeg het bier, het water, de mosterd, het laurierblad en de tijm toe. Laat 10 tot 15 min. sudderen.
3
Verhit de frituurpan tot 180°C.
4
Mayonaise: doe het ei, de mosterd, peper, zout en azijn in een smal bakje. Zet de staafmixer op de bodem, voeg de olie toe en mix. Breng terwijl de staafmixer langzaam omhoog. Doe dit tot je een stevige mayonaise hebt.
5
Bak de frieten 3 min. in de hete olie. Besprenkel lichtjes met zout en serveer met het stoofvlees (waarvan je de kruiden hebt aangepast) en de mayonaise.