Recept zoekresultatenStoofvlees op Provençaalse wijze
Delhaize logo
  • Stoofvlees op Provençaalse wijze
    A

Stoofvlees op Provençaalse wijze

Stoofvlees op Provençaalse wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el bloem
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 20 el boter
  • 1 kg heel mager rundstoofvlees
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el bloem
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 20 el boter
  • 1 kg heel mager rundstoofvlees
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Begin met koken

1
Fruit de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika’s in 3/4 olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1/4 olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
3
Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflook en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij in de stoofpot.
4
Laat met deksel 1u30 op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta.
1
Fruit de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika’s in 3/4 olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1/4 olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
3
Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflook en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij in de stoofpot.
4
Laat met deksel 1u30 op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
5
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 496,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 496,16
Belgisch
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Bouillon | Rund | Vetarm
    Liebig Bouillon | Rund | Vetarm
    140 gr
    2de tegen -40%
    3
    15
    Paprika | Rood
    Delhaize Paprika | Rood
    1 st
    0
    99
    Paprika | Geel
    Delhaize Paprika | Geel
    1 st
    1
    19

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Totaal:
      €14,27