⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoofpot van wortelen
Delhaize logo
  • Stoofpot van wortelen
    B

Stoofpot van wortelen

Stoofpot van wortelenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg aardappelen
  • 25 g boter
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • 70 cl kippenbouillon
  • 2 feuilles laurier
  • 1 peer
  • 2 uien
  • 4 worsten "varken-kalf"
  • 500 g worteltjes
  • 1 sjalotje
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 1 kg aardappelen
  • 25 g boter
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • 70 cl kippenbouillon
  • 2 feuilles laurier
  • 1 peer
  • 2 uien
  • 4 worsten "varken-kalf"
  • 500 g worteltjes
  • 1 sjalotje
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 200 g gezouten spekblokjes

Begin met koken

1
Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Leg ze in een pan gevuld met gezouten koud water. Schil de peer. Verwijder de onderkant en het steeltje.
2
Pel de uien en de sjalot en hak ze fijn. Laat ze in een gietijzeren stoofpan 5 min. smelten in de hete boter. Doe er de spekblokjes bij en laat nog 5 min. braden op middelhoog vuur.
3
Voeg een laag (goed uitgelekte) aardappelblokjes, de laurierblaadjes, zout en peper toe ; en daarna de worsten, de peer en de rest van de aardappelblokjes.
4
Bestrooi opnieuw met zout en peper en kruid alles met nootmuskaat. Overgiet alles met kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. stoven op laag vuur.
5
Schil daarna de wortelen en snij ze in schijfjes. Doe ze in de kookpan en roer alles voorzichtig (zorg dat de worsten niet breken).
6
Laat, met het deksel erop, nog 20 min. stoven op laag vuur. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien gloeiend heet op.
1
Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Leg ze in een pan gevuld met gezouten koud water. Schil de peer. Verwijder de onderkant en het steeltje.
2
Pel de uien en de sjalot en hak ze fijn. Laat ze in een gietijzeren stoofpan 5 min. smelten in de hete boter. Doe er de spekblokjes bij en laat nog 5 min. braden op middelhoog vuur.
3
Voeg een laag (goed uitgelekte) aardappelblokjes, de laurierblaadjes, zout en peper toe ; en daarna de worsten, de peer en de rest van de aardappelblokjes.
4
Bestrooi opnieuw met zout en peper en kruid alles met nootmuskaat. Overgiet alles met kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. stoven op laag vuur.
5
Schil daarna de wortelen en snij ze in schijfjes. Doe ze in de kookpan en roer alles voorzichtig (zorg dat de worsten niet breken).
6
Laat, met het deksel erop, nog 20 min. stoven op laag vuur. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien gloeiend heet op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 736,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 736,72
Belgisch
Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht