Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSteak tartaar op zijn Belgisch
Delhaize logo
  • Steak tartaar op zijn Belgisch

Steak tartaar op zijn Belgisch

Steak tartaar op zijn Belgisch
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gepelde steak
  • 2 eierdooiers
  • 70 g fijnproeverssla
  • 1/4 bussel bieslook
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 750 g diepvries ovenfrieten
  • 2 el kappers
  • 2 el mosterd
  • 1 el Worcestersaus
  • tabasco
  • 1,3 dl slaolie
  • Zout
  • Peper
  • 600 g gepelde steak
  • 2 eierdooiers
  • 70 g fijnproeverssla
  • 1/4 bussel bieslook
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 750 g diepvries ovenfrieten
  • 2 el kappers
  • 2 el mosterd
  • 1 el Worcestersaus
  • tabasco
  • 1,3 dl slaolie
  • Zout
  • Peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 220° C en bak 750 g diepvries ovenfrieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Doe 2 eierdooiers in een smalle hoge pot om te mixen, voeg 2 el mosterd, 1 el worcestersaus, wat tabasco, peper en zout toe. Zet de mixerstaaf erin en voeg nog 1,25 dl slaolie toe. Mix en beweeg de mixerstaaf zachtjes op en neer: de saus zal vanzelf opstijven, als mayonaise.
3
Hak 600 g gepelde biefstuk fijn met een mes. Voeg 2 el kappertjes en wat saus toe naar eigen smaak, naast 4 takjes fijngehakte krulpeterselie en ¼ bosje bieslook. Meng alles goed door elkaar en kruid naar wens.
4
Dresseer de tartaar met een uitsteekvorm op de borden. Serveer met frietjes, 70 g fijnproeverssla en de resterende saus.
1
Verwarm de oven voor op 220° C en bak 750 g diepvries ovenfrieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Doe 2 eierdooiers in een smalle hoge pot om te mixen, voeg 2 el mosterd, 1 el worcestersaus, wat tabasco, peper en zout toe. Zet de mixerstaaf erin en voeg nog 1,25 dl slaolie toe. Mix en beweeg de mixerstaaf zachtjes op en neer: de saus zal vanzelf opstijven, als mayonaise.
3
Hak 600 g gepelde biefstuk fijn met een mes. Voeg 2 el kappertjes en wat saus toe naar eigen smaak, naast 4 takjes fijngehakte krulpeterselie en ¼ bosje bieslook. Meng alles goed door elkaar en kruid naar wens.
4
Dresseer de tartaar met een uitsteekvorm op de borden. Serveer met frietjes, 70 g fijnproeverssla en de resterende saus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mini burger | Lam | Celtic
Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
3 × +/- 210 gr
+/-€
3
57
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Friteuse|frieten|Allumettes
Mc Cain Friteuse|frieten|Allumettes
1 kg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
29
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€27,97