1
Verwarm de oven voor op 220° C en bak 750 g diepvries ovenfrieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Doe 2 eierdooiers in een smalle hoge pot om te mixen, voeg 2 el mosterd, 1 el worcestersaus, wat tabasco, peper en zout toe. Zet de mixerstaaf erin en voeg nog 1,25 dl slaolie toe. Mix en beweeg de mixerstaaf zachtjes op en neer: de saus zal vanzelf opstijven, als mayonaise.
3
Hak 600 g gepelde biefstuk fijn met een mes. Voeg 2 el kappertjes en wat saus toe naar eigen smaak, naast 4 takjes fijngehakte krulpeterselie en ¼ bosje bieslook. Meng alles goed door elkaar en kruid naar wens.
4
Dresseer de tartaar met een uitsteekvorm op de borden. Serveer met frietjes, 70 g fijnproeverssla en de resterende saus.
1
Verwarm de oven voor op 220° C en bak 750 g diepvries ovenfrieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Doe 2 eierdooiers in een smalle hoge pot om te mixen, voeg 2 el mosterd, 1 el worcestersaus, wat tabasco, peper en zout toe. Zet de mixerstaaf erin en voeg nog 1,25 dl slaolie toe. Mix en beweeg de mixerstaaf zachtjes op en neer: de saus zal vanzelf opstijven, als mayonaise.
3
Hak 600 g gepelde biefstuk fijn met een mes. Voeg 2 el kappertjes en wat saus toe naar eigen smaak, naast 4 takjes fijngehakte krulpeterselie en ¼ bosje bieslook. Meng alles goed door elkaar en kruid naar wens.
4
Dresseer de tartaar met een uitsteekvorm op de borden. Serveer met frietjes, 70 g fijnproeverssla en de resterende saus.