Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenStapeltaart met vanille en aardbeien
Delhaize logo
  • Stapeltaart met vanille en aardbeien

Stapeltaart met vanille en aardbeien

Stapeltaart met vanille en aardbeien
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
20 porties
  • 210 g tarwebloem (+ extra voor de taartvormen)
  • 165 g maiszetmeel
  • 375 g fijne suiker
  • 1 snuifje fijn zout
  • 500 g mascarpone
  • 300 g Philadelphia ‘Classic’
  • 60 g kristalsuiker (voor de room)
  • 1 peul vanille
  • 500 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode bessen
  • 12 eieren (medium)
  • boter voor de bakvorm
  • 210 g tarwebloem (+ extra voor de taartvormen)
  • 165 g maiszetmeel
  • 375 g fijne suiker
  • 1 snuifje fijn zout
  • 500 g mascarpone
  • 300 g Philadelphia ‘Classic’
  • 60 g kristalsuiker (voor de room)
  • 1 peul vanille
  • 500 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode bessen
  • 12 eieren (medium)
  • boter voor de bakvorm

Begin met koken

: 45 min + 30 min kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op op hoge snelheid. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
3
Beboter 2 hoge springvormen van 15 cm diameter en een vorm van 18 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak ze in de oven: reken 28 min voor de 2 kleine taarten en 30 min voor de grote. Laat de taarten 5 min rusten en haal ze daarna uit de vormen. Laat ze op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
4
Bereid de room: meng de mascarpone, de Philadelphia, de suiker en het merg van het vanillestokje met een garde.
5
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn, en snijd ze vervolgens horizontaal in 2. Bestrijk een helft van de bodems met room en stel de 3 taarten opnieuw samen. Schik de grootste taart op een schotel en bedek ze met room. Leg er een kleine tart bovenop, bestrijk ze ook met room en doe hetzelfde met de derde taart. Versier met aardbeien, frambozen en rode bessen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op op hoge snelheid. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
3
Beboter 2 hoge springvormen van 15 cm diameter en een vorm van 18 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak ze in de oven: reken 28 min voor de 2 kleine taarten en 30 min voor de grote. Laat de taarten 5 min rusten en haal ze daarna uit de vormen. Laat ze op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
4
Bereid de room: meng de mascarpone, de Philadelphia, de suiker en het merg van het vanillestokje met een garde.
5
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn, en snijd ze vervolgens horizontaal in 2. Bestrijk een helft van de bodems met room en stel de 3 taarten opnieuw samen. Schik de grootste taart op een schotel en bedek ze met room. Leg er een kleine tart bovenop, bestrijk ze ook met room en doe hetzelfde met de derde taart. Versier met aardbeien, frambozen en rode bessen.
Nutritionele informatie
Energie: 380 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
2 × 300 gr
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Smeerkaas | LIGHT | Original
Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
320 gr
3
25
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Aardbei
Delhaize Aardbei
2 × 250 gr
4
49
Frambozen | Bio
Delhaize Frambozen | Bio
100 gr
Bio
    3
    49
    Rode bessen
    Delhaize Rode bessen
    100 gr
    3
    19
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    39
    Totaal:
    €46,60