1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op op hoge snelheid. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
3
Beboter 2 hoge springvormen van 15 cm diameter en een vorm van 18 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak ze in de oven: reken 28 min voor de 2 kleine taarten en 30 min voor de grote. Laat de taarten 5 min rusten en haal ze daarna uit de vormen. Laat ze op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
4
Bereid de room: meng de mascarpone, de Philadelphia, de suiker en het merg van het vanillestokje met een garde.
5
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn, en snijd ze vervolgens horizontaal in 2. Bestrijk een helft van de bodems met room en stel de 3 taarten opnieuw samen. Schik de grootste taart op een schotel en bedek ze met room. Leg er een kleine tart bovenop, bestrijk ze ook met room en doe hetzelfde met de derde taart. Versier met aardbeien, frambozen en rode bessen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op op hoge snelheid. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
3
Beboter 2 hoge springvormen van 15 cm diameter en een vorm van 18 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak ze in de oven: reken 28 min voor de 2 kleine taarten en 30 min voor de grote. Laat de taarten 5 min rusten en haal ze daarna uit de vormen. Laat ze op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
4
Bereid de room: meng de mascarpone, de Philadelphia, de suiker en het merg van het vanillestokje met een garde.
5
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn, en snijd ze vervolgens horizontaal in 2. Bestrijk een helft van de bodems met room en stel de 3 taarten opnieuw samen. Schik de grootste taart op een schotel en bedek ze met room. Leg er een kleine tart bovenop, bestrijk ze ook met room en doe hetzelfde met de derde taart. Versier met aardbeien, frambozen en rode bessen.