1
Maak de karamel: laat de suiker samen met 2 el water smelten tot een amberkleurige karamel. Haal meteen van het vuur en voeg de boter in blokjes toe (pas op voor spatten!). Laat de boter smelten, meng alles goed en voeg de room toe. Zet de kookpot terug op een zacht vuurtje en meng tot een gladde karamel. Haal van het vuur zodra de karamel begint te koken en giet in een kom. Zet minstens 6 u in de koelkast en roer af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Maak de taarten: klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op hoge snelheid op. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel, de cacao en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
4
Beboter 2 hoge springvormen van 20 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak 35 min in de oven. Laat de taarten 5 min rusten, haal ze uit de vorm en ze laat op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
5
Maak de ganache: breng de room aan de kook en voeg de boter in blokjes toe. Haal het mengsel van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng vervolgens. Giet de ganache in een kom of in de beker van de keukenrobot en klop 10 min op hoge snelheid op, tot de ganache afkoelt en opstijft.
6
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn en snijd ze vervolgens horizontal in 2. Bestrijk elke halve taart met een laag ganache, stapel ze op elkaar en bedek vervolgens de hele taart met de ganache. Overgiet de bovenkant met karamel, die je langs de kanten laat vloeien.
1
Maak de karamel: laat de suiker samen met 2 el water smelten tot een amberkleurige karamel. Haal meteen van het vuur en voeg de boter in blokjes toe (pas op voor spatten!). Laat de boter smelten, meng alles goed en voeg de room toe. Zet de kookpot terug op een zacht vuurtje en meng tot een gladde karamel. Haal van het vuur zodra de karamel begint te koken en giet in een kom. Zet minstens 6 u in de koelkast en roer af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Maak de taarten: klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op hoge snelheid op. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel, de cacao en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
4
Beboter 2 hoge springvormen van 20 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak 35 min in de oven. Laat de taarten 5 min rusten, haal ze uit de vorm en ze laat op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
5
Maak de ganache: breng de room aan de kook en voeg de boter in blokjes toe. Haal het mengsel van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng vervolgens. Giet de ganache in een kom of in de beker van de keukenrobot en klop 10 min op hoge snelheid op, tot de ganache afkoelt en opstijft.
6
Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn en snijd ze vervolgens horizontal in 2. Bestrijk elke halve taart met een laag ganache, stapel ze op elkaar en bedek vervolgens de hele taart met de ganache. Overgiet de bovenkant met karamel, die je langs de kanten laat vloeien.