Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSpliterwtensoep met gerookte worst
Delhaize logo
  • Spliterwtensoep met gerookte worst
    A

Spliterwtensoep met gerookte worst

Spliterwtensoep met gerookte worstA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 gerookte worst uit Gelderland
  • 2 wortelen
  • 2 takjes groene selder
  • 1 middelgrote ui
  • 300 g spliterwten
  • 1,5 l gevogelte- of groentebouillon
  • 30 g boter
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 gerookte worst uit Gelderland
  • 2 wortelen
  • 2 takjes groene selder
  • 1 middelgrote ui
  • 300 g spliterwten
  • 1,5 l gevogelte- of groentebouillon
  • 30 g boter
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 1 u. 10 min. gaartijd
1
Spoel de spliterwten onder koud water. Pel de ui en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in fijne stukjes. Snijd de selder in fijne stukjes en houd de blaadjes apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur met de boter en bak de ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe en laat al roerend verder bakken gedurende ong. 8 min op een zacht vuur.
3
Voeg de uitgelekte spliterwten en de bouillon toe. Kruid met peper. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen gedurende 1u en verwijder regelmatig de schuimlaag die zich aan de oppervlakte vormt. Mix fijn en voeg eventueel extra bouillon toe indien de soep te dik is.
4
Kook de worst in 5 min gaar in een pot gezouten kokend water. Haal uit het water, laat goed uitlekken en snijd in schijfjes.
5
Serveer de warme soep met schijfjes gerookte worst en enkele blaadjes groene selder.
1
Spoel de spliterwten onder koud water. Pel de ui en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in fijne stukjes. Snijd de selder in fijne stukjes en houd de blaadjes apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur met de boter en bak de ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe en laat al roerend verder bakken gedurende ong. 8 min op een zacht vuur.
3
Voeg de uitgelekte spliterwten en de bouillon toe. Kruid met peper. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen gedurende 1u en verwijder regelmatig de schuimlaag die zich aan de oppervlakte vormt. Mix fijn en voeg eventueel extra bouillon toe indien de soep te dik is.
4
Kook de worst in 5 min gaar in een pot gezouten kokend water. Haal uit het water, laat goed uitlekken en snijd in schijfjes.
5
Serveer de warme soep met schijfjes gerookte worst en enkele blaadjes groene selder.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 212; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 331,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 212; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 331,4
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bistro | Patron
Aoste Bistro | Patron
2 × 150 gr
2de tegen -40%
4
39
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Melkdrank | Original
Yakult Melkdrank | Original
8 x 6,5 cl
4
09
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€22,29