Spaghetti met groeneaspergepesto, citroen en gerookte zalm
door Gema Gomez
Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
200 g gerookte zalm
250 g restjes gekookte groene asperges
1 bussel bladpeterselie
1 biocitroen
400 g spaghetti
100 g geraspte parmezaan
8 cl olijfolie
peper
zout
200 g gerookte zalm
250 g restjes gekookte groene asperges
1 bussel bladpeterselie
1 biocitroen
400 g spaghetti
100 g geraspte parmezaan
8 cl olijfolie
peper
zout
Begin met koken
: 15 min.
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwijder de dikke steeltjes van de peterselie en doe de rest in de beker van de mixer of de hakmolen. Voeg de olie toe, de asperges in stukken, 40 g geraspte parmigiano, de fijngeraspte citroenzeste en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper, met zout en mix tot een smeuïge pesto.
3
Meng de spaghetti met de pesto en voeg de gerookte zalm in reepjes toe. Serveer en zet de rest van de parmigiano apart op tafel.
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwijder de dikke steeltjes van de peterselie en doe de rest in de beker van de mixer of de hakmolen. Voeg de olie toe, de asperges in stukken, 40 g geraspte parmigiano, de fijngeraspte citroenzeste en citroensap naar eigen smaak. Kruid met peper, met zout en mix tot een smeuïge pesto.
3
Meng de spaghetti met de pesto en voeg de gerookte zalm in reepjes toe. Serveer en zet de rest van de parmigiano apart op tafel.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 171 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7 g
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 171 kcal - Vetten: 8 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7 g