⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSpaghetti met aubergines
Delhaize logo
  • Spaghetti met aubergines

Spaghetti met aubergines

Spaghetti met aubergines
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 aubergines
  • 500 g spaghetti
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 10 kerstomaat in tweeën gesneden
  • olijfolie
  • 1 handvol oregano
  • zout
  • 7 el sesamzaadjes
  • chilipoeder
  • 3 aubergines
  • 500 g spaghetti
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 10 kerstomaat in tweeën gesneden
  • olijfolie
  • 1 handvol oregano
  • zout
  • 7 el sesamzaadjes
  • chilipoeder

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 30 min.
1
Zet gezouten water op voor de pasta. Rooster intussen in een klein droog pannetje de sesamzaadjes, tot ze beginnen te bruinen. Plet ze in een vijzel met een flinke snuif zout. (Het resultaat heet in de natuurwinkel ‘gomasio’, je kan het daar kant-en-klaar in bokalen kopen).
2
Kook de pasta.
3
Verhit intussen in een stevige pan wat olijfolie. Als ze begint te dampen, schroei er dan de aubergines in. Dat mag redelijk hard gaan. Wel blijven roeren.
4
Als de aubergines mooi dichtgeschroeid zijn, temper dan het vuur en roerbak de knoflookteentjes en de tomaatjes nog een minuutje mee.
5
Als de pasta gaar is, schep ze dan bij de aubergines en roer goed. Werk de pasta af met de oregano (of andere kruiden), een flinke scheut olijfolie, chilivlokken en zout naar smaak. Serveer ze met veel sesam.
1
Zet gezouten water op voor de pasta. Rooster intussen in een klein droog pannetje de sesamzaadjes, tot ze beginnen te bruinen. Plet ze in een vijzel met een flinke snuif zout. (Het resultaat heet in de natuurwinkel ‘gomasio’, je kan het daar kant-en-klaar in bokalen kopen).
2
Kook de pasta.
3
Verhit intussen in een stevige pan wat olijfolie. Als ze begint te dampen, schroei er dan de aubergines in. Dat mag redelijk hard gaan. Wel blijven roeren.
4
Als de aubergines mooi dichtgeschroeid zijn, temper dan het vuur en roerbak de knoflookteentjes en de tomaatjes nog een minuutje mee.
5
Als de pasta gaar is, schep ze dan bij de aubergines en roer goed. Werk de pasta af met de oregano (of andere kruiden), een flinke scheut olijfolie, chilivlokken en zout naar smaak. Serveer ze met veel sesam.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Brunch
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Pasta | Italiaans | Chitarra
Armando Pasta | Italiaans | Chitarra
500 gr
2+2 gratis
2
19
Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
400 gr
2de tegen -40%
3
29
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Kruiden | Chili Con Carne
Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
53 gr
1
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€15,12