Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSnelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofu
Delhaize logo
  • Snelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofu
    B

Snelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofu

Snelle oosterse woknoedels met kokosmelk en tofuB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g noedels
  • 400 g tofu
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 dl kokosmelk
  • 250 g spinazie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1,5 kl kerriepoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • 250 g noedels
  • 400 g tofu
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 dl kokosmelk
  • 250 g spinazie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1,5 kl kerriepoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 30 min
1
Pel en snipper de knoflook en de gember. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm, giet de sojasaus erover en roer er de knoflook en de gember door met een halve kl kerriepoeder. Laat de tofu 15 min marineren. Snijd intussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de paprika’s in vergelijkbare stukken.
2
Verhit olie in de wok en roerbak de groenten een vijftal minuten, kruid met 1 kl kerriepoeder en wat zout en laat alles stoven tot de groenten gaar zijn.
3
Bak intussen de tofublokjes met de rest van de marinade in een afzonderlijke pan in wat olie.
4
Was en droog de spinazie en hak de blaadjes in grove stukken. Hak ook de koriander.
5
Voeg, als de groenten in de wok gaar zijn, de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Roer de woknoodles door de groenten en laat ze gaar stoven.
6
Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe, laat ze slinken en voeg tenslotte de koriander toe.
1
Pel en snipper de knoflook en de gember. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm, giet de sojasaus erover en roer er de knoflook en de gember door met een halve kl kerriepoeder. Laat de tofu 15 min marineren. Snijd intussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de paprika’s in vergelijkbare stukken.
2
Verhit olie in de wok en roerbak de groenten een vijftal minuten, kruid met 1 kl kerriepoeder en wat zout en laat alles stoven tot de groenten gaar zijn.
3
Bak intussen de tofublokjes met de rest van de marinade in een afzonderlijke pan in wat olie.
4
Was en droog de spinazie en hak de blaadjes in grove stukken. Hak ook de koriander.
5
Voeg, als de groenten in de wok gaar zijn, de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Roer de woknoodles door de groenten en laat ze gaar stoven.
6
Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe, laat ze slinken en voeg tenslotte de koriander toe.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 132; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 608,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 132; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 608,39
Aziatisch
Vegan
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht