Recept zoekresultatenSpaanse tortilla zonder ui
Delhaize logo
  • Spaanse tortilla zonder ui

Spaanse tortilla zonder ui

Spaanse tortilla zonder ui
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 eieren
  • frituurolie
  • 1 kg frietaardappelen (nettogewicht, geschild)
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 6 eieren
  • frituurolie
  • 1 kg frietaardappelen (nettogewicht, geschild)
  • zout
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

1
Snij de geschilde aardappelen vertikaal in 4 of in 6 (afhankelijk van de dikte), vervolgens in fijne plakjes. Leg ze 30 min. in koud water. Giet ze af, spoel ze en dep ze goed droog.
2
Bak ze een tiental minuten in de friteuse op 150°C. Ze moeten zacht en weinig gekleurd zijn, en absoluut niet krokant. Laat ze goed uitlekken.
3
Klop de eieren los met 2 eetlepels water en met zout. Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak.
4
Verwarm de olie in een antikleefpan met een diameter van 24 cm. Doe er de bereiding in en bak 2 min. op middelhoog vuur zodat de onderkant gestold is. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om.
5
Neem de pan weg, de tortilla ligt nu op het deksel. Leg de tortilla terug in de pan met behulp van een spatel en laat de andere kant garen gedurende 1 à 2 min., nog altijd op middelhoog vuur.
6
Serveer warm met een slaatje, of in stukjes gesneden als tapas. Ook heel lekker om koud mee te nemen op een picknick.
1
Snij de geschilde aardappelen vertikaal in 4 of in 6 (afhankelijk van de dikte), vervolgens in fijne plakjes. Leg ze 30 min. in koud water. Giet ze af, spoel ze en dep ze goed droog.
2
Bak ze een tiental minuten in de friteuse op 150°C. Ze moeten zacht en weinig gekleurd zijn, en absoluut niet krokant. Laat ze goed uitlekken.
3
Klop de eieren los met 2 eetlepels water en met zout. Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak.
4
Verwarm de olie in een antikleefpan met een diameter van 24 cm. Doe er de bereiding in en bak 2 min. op middelhoog vuur zodat de onderkant gestold is. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om.
5
Neem de pan weg, de tortilla ligt nu op het deksel. Leg de tortilla terug in de pan met behulp van een spatel en laat de andere kant garen gedurende 1 à 2 min., nog altijd op middelhoog vuur.
6
Serveer warm met een slaatje, of in stukjes gesneden als tapas. Ook heel lekker om koud mee te nemen op een picknick.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegetarisch
Kids,Brunch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
1+1 gratis
2
69

Reeds in je keuken

Becel | Frituurolie | 2l
Becel Becel | Frituurolie | 2l
2 l
2de tegen -40%
8
99
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Olijfolie | Extra vierge | Spanje
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
50 cl
5
79
Totaal:
€4,78