1
Snij de geschilde aardappelen vertikaal in 4 of in 6 (afhankelijk van de dikte), vervolgens in fijne plakjes. Leg ze 30 min. in koud water. Giet ze af, spoel ze en dep ze goed droog.
2
Bak ze een tiental minuten in de friteuse op 150°C. Ze moeten zacht en weinig gekleurd zijn, en absoluut niet krokant. Laat ze goed uitlekken.
3
Klop de eieren los met 2 eetlepels water en met zout. Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak.
4
Verwarm de olie in een antikleefpan met een diameter van 24 cm. Doe er de bereiding in en bak 2 min. op middelhoog vuur zodat de onderkant gestold is. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om.
5
Neem de pan weg, de tortilla ligt nu op het deksel. Leg de tortilla terug in de pan met behulp van een spatel en laat de andere kant garen gedurende 1 à 2 min., nog altijd op middelhoog vuur.
6
Serveer warm met een slaatje, of in stukjes gesneden als tapas. Ook heel lekker om koud mee te nemen op een picknick.
1
Snij de geschilde aardappelen vertikaal in 4 of in 6 (afhankelijk van de dikte), vervolgens in fijne plakjes. Leg ze 30 min. in koud water. Giet ze af, spoel ze en dep ze goed droog.
2
Bak ze een tiental minuten in de friteuse op 150°C. Ze moeten zacht en weinig gekleurd zijn, en absoluut niet krokant. Laat ze goed uitlekken.
3
Klop de eieren los met 2 eetlepels water en met zout. Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak.
4
Verwarm de olie in een antikleefpan met een diameter van 24 cm. Doe er de bereiding in en bak 2 min. op middelhoog vuur zodat de onderkant gestold is. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om.
5
Neem de pan weg, de tortilla ligt nu op het deksel. Leg de tortilla terug in de pan met behulp van een spatel en laat de andere kant garen gedurende 1 à 2 min., nog altijd op middelhoog vuur.
6
Serveer warm met een slaatje, of in stukjes gesneden als tapas. Ook heel lekker om koud mee te nemen op een picknick.