⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSoep van groene kool Averbodetoast met kaas
Delhaize logo
  • Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Soep van groene kool Averbodetoast met kaas
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 500 g groene kool
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 2 zachtkokende aardappelen
  • 2,5 l water
  • 120 g Averbodekaas
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 6 sneetjes Averbodebrood
  • 1,5 el boter
  • 500 g groene kool
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 2 zachtkokende aardappelen
  • 2,5 l water
  • 120 g Averbodekaas
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 6 sneetjes Averbodebrood
  • 1,5 el boter

Begin met koken

: 20 min + 20 min kooktijd
1
Snijd de kool in fijne reepjes. Blancheer een handjevol reepjes kool gedurende 2 min, giet af en laat schrikken onder koud water. Houd deze geblancheerde reepjes even apart voor de afwerking.
2
Pel de ui en snijd fijn. Zet een pot met een lepel boter op het vuur en bak de ui en overige reepjes kool erin glazig zonder te kleuren. Reinig de selder en snijd eveneens in stukken. Schil de aardappelen, snijd grof en voeg samen met de selder toe bij de kool. Giet het water erbij en brokkel de blokjes bouillon in de soep. Kruid met peper en zout.
3
Breng de soep aan de kook en laat 20 min doorkoken. Mix de soep glad met een staafmixer en werk af met de reepjes geblancheerde kool. Roer er nog een ijskoud klontje boter door zodat de soep mooi glanst.
4
Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de Averbodekaas en beleg de sneetjes brood met de geraspte kaas. Gril de sneetjes brood kort zodat de kaas smelt en het brood krokant gebakken wordt.
5
Serveer de soep met een Averbodetoast. Voorzie 1 toast bij elke portie soep.
1
Snijd de kool in fijne reepjes. Blancheer een handjevol reepjes kool gedurende 2 min, giet af en laat schrikken onder koud water. Houd deze geblancheerde reepjes even apart voor de afwerking.
2
Pel de ui en snijd fijn. Zet een pot met een lepel boter op het vuur en bak de ui en overige reepjes kool erin glazig zonder te kleuren. Reinig de selder en snijd eveneens in stukken. Schil de aardappelen, snijd grof en voeg samen met de selder toe bij de kool. Giet het water erbij en brokkel de blokjes bouillon in de soep. Kruid met peper en zout.
3
Breng de soep aan de kook en laat 20 min doorkoken. Mix de soep glad met een staafmixer en werk af met de reepjes geblancheerde kool. Roer er nog een ijskoud klontje boter door zodat de soep mooi glanst.
4
Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de Averbodekaas en beleg de sneetjes brood met de geraspte kaas. Gril de sneetjes brood kort zodat de kaas smelt en het brood krokant gebakken wordt.
5
Serveer de soep met een Averbodetoast. Voorzie 1 toast bij elke portie soep.
Nutritionele informatie
Energie: 355 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Groene kool
Delhaize Groene kool
1 st
1
99
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Kubus Averbode
Averbode Kubus Averbode
150 gr
3
89
Broodjes | Mini | Voorgebakken
Delhaize Broodjes | Mini | Voorgebakken
2 × 12 x 50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Totaal:
€12,50