1
Bak de kip en de bouten lichtjes goudbruin in een heel grote kookpot, met de boter. Kruid met peper en zout. Voeg de groentejulienne toe en fruit 2 min. mee. Snijd de citroengrasstengels overlangs in 2 (maar houd ze heel). Snijd de ongeschilde gember in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Voeg de citroengrasstengels, gember, knoflook, anijs, peperbollen, kruidnagels en misopasta toe. Overgiet volledig met 2 l water (of meer indien nodig), breng aan de kook en laat 1 u 30 min. sudderen.
2
Haal de kip en de bouten uit de bouillon. Filter de bouillon door een heel fijne zeef (of bekleed een zeef met een zeefdoek). Laat hem nog 30 min. op een zacht vuurtje inkoken om de aroma’s te concentreren.
3
Kook de ramen volgens de instructies op de verpakking.
4
Scheur het vlees van de kip en de bouten met je vingers.
5
Snipper het preiwit in fijne plakjes en kook ze lichtjes in de bouillon. Serveer de hete soep in grote kommen, met de uitgelekte ramen en de kip. Werk af met spinazie, plakjes rode peper (naar eigen smaak), zwarte sesamzaadjes en koriander.
1
Bak de kip en de bouten lichtjes goudbruin in een heel grote kookpot, met de boter. Kruid met peper en zout. Voeg de groentejulienne toe en fruit 2 min. mee. Snijd de citroengrasstengels overlangs in 2 (maar houd ze heel). Snijd de ongeschilde gember in plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in stukken. Voeg de citroengrasstengels, gember, knoflook, anijs, peperbollen, kruidnagels en misopasta toe. Overgiet volledig met 2 l water (of meer indien nodig), breng aan de kook en laat 1 u 30 min. sudderen.
2
Haal de kip en de bouten uit de bouillon. Filter de bouillon door een heel fijne zeef (of bekleed een zeef met een zeefdoek). Laat hem nog 30 min. op een zacht vuurtje inkoken om de aroma’s te concentreren.
3
Kook de ramen volgens de instructies op de verpakking.
4
Scheur het vlees van de kip en de bouten met je vingers.
5
Snipper het preiwit in fijne plakjes en kook ze lichtjes in de bouillon. Serveer de hete soep in grote kommen, met de uitgelekte ramen en de kip. Werk af met spinazie, plakjes rode peper (naar eigen smaak), zwarte sesamzaadjes en koriander.