Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSnelle vol-au-vent
Delhaize logo
  • Snelle vol-au-vent
    C

Snelle vol-au-vent

Snelle vol-au-ventC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 600 g kippenborstfilets
  • 200 g gehaktballen (rauw) voor soep
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 250 g witte champignons
  • 1/2 citroen
  • 4 koninginnehapjes in bladerdeeg
  • 80 g bloem
  • 1 dl room
  • 1,1 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 60 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • 600 g kippenborstfilets
  • 200 g gehaktballen (rauw) voor soep
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 250 g witte champignons
  • 1/2 citroen
  • 4 koninginnehapjes in bladerdeeg
  • 80 g bloem
  • 1 dl room
  • 1,1 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 60 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat

Begin met koken

: 30 min.
1
Doe de juliennegroenten in een steelpan met de in vier gesneden kipfilets, verkruimelde bouillonblokjes en koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de in plakjes gesneden champignons in een pan met olijfolie. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn en bak de soepballetjes op hun plaats bruin met de tijm. Bewaar alles.
3
Zeef de bouillon en haal er 1 l uit. Smelt de boter op laag vuur in een ovenschaal en doe er de bloem over. Mix 2 minuten en voeg al roeren de bouillon toe. Doe er de crème fraîche bij en laat zachtjes sudderen.
4
Scheur de kip met je vingers in hapklare stukken. Voeg ze toe aan de saus en doe er de gehaktballetjes, de champignons, gehakte peterselie en peper bij. Kruid naar smaak met nootmuskaat en citroensap.
5
Verwarm het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er het kippenmengsel bij. Serveer met frietjes en een salade.
1
Doe de juliennegroenten in een steelpan met de in vier gesneden kipfilets, verkruimelde bouillonblokjes en koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de in plakjes gesneden champignons in een pan met olijfolie. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn en bak de soepballetjes op hun plaats bruin met de tijm. Bewaar alles.
3
Zeef de bouillon en haal er 1 l uit. Smelt de boter op laag vuur in een ovenschaal en doe er de bloem over. Mix 2 minuten en voeg al roeren de bouillon toe. Doe er de crème fraîche bij en laat zachtjes sudderen.
4
Scheur de kip met je vingers in hapklare stukken. Voeg ze toe aan de saus en doe er de gehaktballetjes, de champignons, gehakte peterselie en peper bij. Kruid naar smaak met nootmuskaat en citroensap.
5
Verwarm het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er het kippenmengsel bij. Serveer met frietjes en een salade.
Nutritionele informatie
C
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Frans
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Garden Gourmet Groenteballetjes | Veggie
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Aperogroenten 280g
Delhaize Aperogroenten 280g
2 × 280 gr
2
49
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Koninginnenhapje | 4 stuks
Delhaize Koninginnenhapje | 4 stuks
140 gr
3
89
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€36,12