⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSlaatje van de cowboys
Delhaize logo
  • Slaatje van de cowboys

Slaatje van de cowboys

Slaatje van de cowboys
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • 1 zakje van 400 g fijngesneden witte kool
  • 1 zakje van 250 g geraspte wortelen
  • 80 g mayonaise
  • 1 natuuryoghurt
  • peper
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 100 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • 1 zakje van 400 g fijngesneden witte kool
  • 1 zakje van 250 g geraspte wortelen
  • 80 g mayonaise
  • 1 natuuryoghurt
  • peper
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 100 g rozijnen
  • 1 sinaasappel

Begin met koken

1
Pers het sap uit de sinaasappel en giet het in een kommetje. Laat er de rozijnen 1 uur in weken.
2
Snipper de rode ui fijn en doe de snippers in een grote slakom. Voeg de kool toe, de wortelen en de uitgelekte rozijnen (het sap niet weggooien!).
3
Meng de yoghurt en de mayonaise met de garde in een kom. Voeg, beetje bij beetje, het sinaasappelsap toe, ook de bieslook, peper en zout. Giet deze saus in de slakom en meng goed. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Ondertussen doe je de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze op een middelhoog vuur roosteren terwijl je vaak roert. Neem uit de pan wanneer ze lichtbruin zijn.
5
Voeg de pijnboompitten net voor het opdienen bij de salade.
6
Dit slaatje is heel lekker bij koude gerechten (vleeswaren, gerookte vis, enz.), maar ook bij grillades op de barbecue.
1
Pers het sap uit de sinaasappel en giet het in een kommetje. Laat er de rozijnen 1 uur in weken.
2
Snipper de rode ui fijn en doe de snippers in een grote slakom. Voeg de kool toe, de wortelen en de uitgelekte rozijnen (het sap niet weggooien!).
3
Meng de yoghurt en de mayonaise met de garde in een kom. Voeg, beetje bij beetje, het sinaasappelsap toe, ook de bieslook, peper en zout. Giet deze saus in de slakom en meng goed. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Ondertussen doe je de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze op een middelhoog vuur roosteren terwijl je vaak roert. Neem uit de pan wanneer ze lichtbruin zijn.
5
Voeg de pijnboompitten net voor het opdienen bij de salade.
6
Dit slaatje is heel lekker bij koude gerechten (vleeswaren, gerookte vis, enz.), maar ook bij grillades op de barbecue.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Picknick,Kids
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Witte kool | Bio
Delhaize Witte kool | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Gestoomde worteltjes
    * Gestoomde worteltjes
    250 gr
    2
    99
    Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    2 x 145 gr
    -20% voor 3
    2
    95
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Gedroogde rozijnen
    Vahiné Gedroogde rozijnen
    125 gr
    2
    45
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    09

    Reeds in je keuken

    Mayonaise | Squeeze
    Saitaku Mayonaise | Squeeze
    160 gr
    5
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €23,34