1
Pers het sap uit de sinaasappel en giet het in een kommetje. Laat er de rozijnen 1 uur in weken.
2
Snipper de rode ui fijn en doe de snippers in een grote slakom. Voeg de kool toe, de wortelen en de uitgelekte rozijnen (het sap niet weggooien!).
3
Meng de yoghurt en de mayonaise met de garde in een kom. Voeg, beetje bij beetje, het sinaasappelsap toe, ook de bieslook, peper en zout. Giet deze saus in de slakom en meng goed. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Ondertussen doe je de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze op een middelhoog vuur roosteren terwijl je vaak roert. Neem uit de pan wanneer ze lichtbruin zijn.
5
Voeg de pijnboompitten net voor het opdienen bij de salade.
6
Dit slaatje is heel lekker bij koude gerechten (vleeswaren, gerookte vis, enz.), maar ook bij grillades op de barbecue.
1
Pers het sap uit de sinaasappel en giet het in een kommetje. Laat er de rozijnen 1 uur in weken.
2
Snipper de rode ui fijn en doe de snippers in een grote slakom. Voeg de kool toe, de wortelen en de uitgelekte rozijnen (het sap niet weggooien!).
3
Meng de yoghurt en de mayonaise met de garde in een kom. Voeg, beetje bij beetje, het sinaasappelsap toe, ook de bieslook, peper en zout. Giet deze saus in de slakom en meng goed. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Ondertussen doe je de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Laat ze op een middelhoog vuur roosteren terwijl je vaak roert. Neem uit de pan wanneer ze lichtbruin zijn.
5
Voeg de pijnboompitten net voor het opdienen bij de salade.
6
Dit slaatje is heel lekker bij koude gerechten (vleeswaren, gerookte vis, enz.), maar ook bij grillades op de barbecue.