Recept zoekresultatenScampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groenten
Delhaize logo
  • Scampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groenten
    B

Scampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groenten

Scampi’s en pangasiusrolletjes met pastis en knapperige groentenB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el bloem
  • 300 g courgettes
  • 1 zakje diepgevroren scampi's
  • fijngesneden bieslook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 5 cl pastis
  • 20 cl room
  • 19 cl visfond
  • 230 g wortelen
  • 1 el bloem
  • 300 g courgettes
  • 1 zakje diepgevroren scampi's
  • fijngesneden bieslook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 5 cl pastis
  • 20 cl room
  • 19 cl visfond
  • 230 g wortelen

Begin met koken

1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de wortelen en courgettes in staafjes.
2
Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de wortelen toe en laat 2 min. koken (te rekenen vanaf het hernemen van het borrelen). Voeg dan de courgettes toe. Laat nog 1 min. koken en giet af. Laat schrikken in een kom met koud water. Laat na 2 min. uitlekken.
3
Bak de scampi’s 2 min. in een braadpan  met de olie. Schep uit de pan. Laat in dezelfde pan een fijngesneden sjalot stoven op zacht vuur (voeg 1 eetlepel olie toe indien nodig).
4
Snij de filets langs de middenlijn in 2 en snij elke helft diagonaal in 2. Op die manier bekom je driehoeken. Leg ze met de velkant naar boven, kruid met peper en zout en leg 2 of 3 groentestaafjes op het breedste deel van de driehoeken. Rol op en steek vast met een tandenstoker .
5
Strooi de bloem over de sjalotten, meng 30 sec., voeg de pastis toe. Laat 1 min op matig vuur inkoken, voeg dan de visfond en room toe. Verwarm tot tegen de kook aan en plaats de visrolletjes in deze saus. Dek af en laat 5 min. zacht koken, maar draai ze halverwege de kooktijd om.
6
Voeg de scampi’s en de resterende groenten toe en kook nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met gehalte bieslook. Dien warm op met gestoomde aardappelen of basmati rijst.
1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de wortelen en courgettes in staafjes.
2
Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de wortelen toe en laat 2 min. koken (te rekenen vanaf het hernemen van het borrelen). Voeg dan de courgettes toe. Laat nog 1 min. koken en giet af. Laat schrikken in een kom met koud water. Laat na 2 min. uitlekken.
3
Bak de scampi’s 2 min. in een braadpan  met de olie. Schep uit de pan. Laat in dezelfde pan een fijngesneden sjalot stoven op zacht vuur (voeg 1 eetlepel olie toe indien nodig).
4
Snij de filets langs de middenlijn in 2 en snij elke helft diagonaal in 2. Op die manier bekom je driehoeken. Leg ze met de velkant naar boven, kruid met peper en zout en leg 2 of 3 groentestaafjes op het breedste deel van de driehoeken. Rol op en steek vast met een tandenstoker .
5
Strooi de bloem over de sjalotten, meng 30 sec., voeg de pastis toe. Laat 1 min op matig vuur inkoken, voeg dan de visfond en room toe. Verwarm tot tegen de kook aan en plaats de visrolletjes in deze saus. Dek af en laat 5 min. zacht koken, maar draai ze halverwege de kooktijd om.
6
Voeg de scampi’s en de resterende groenten toe en kook nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met gehalte bieslook. Dien warm op met gestoomde aardappelen of basmati rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 109; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 446,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 109; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 446,46
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht