Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSandwichcake met gerookte zalm, hardgekookte eieren en tzatziki
Delhaize logo
  • Sandwichcake met gerookte zalm, hardgekookte eieren en tzatziki
    A

Sandwichcake met gerookte zalm, hardgekookte eieren en tzatziki

door Gema Gomez
Sandwichcake met gerookte zalm, hardgekookte eieren en tzatzikiA
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g Atlantische gerookte zalm
  • 3 takjes dille
  • 2 bussels bieslook
  • 2 vlootjes (van 200 g) verse kaas natuur
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 lange wortel
  • 6 kerstomaten
  • 1 carré bruinbrood (van 800 g)
  • 2 petits-suisses met 40% v.g.
  • peper
  • zout
  • 200 g Atlantische gerookte zalm
  • 3 takjes dille
  • 2 bussels bieslook
  • 2 vlootjes (van 200 g) verse kaas natuur
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 lange wortel
  • 6 kerstomaten
  • 1 carré bruinbrood (van 800 g)
  • 2 petits-suisses met 40% v.g.
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u (+ 1 u koeltijd)
1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, reken 9 min. kooktijd en giet ze af. Laat ze in koud water schrikken.
2
Snijd de komkommer overlangs in 2 en ontpit hem (met een parisiennelepel, dat is handiger). Rasp hem met de grove kant van de rasp, kruid royaal met zout en laat in een zeef met fijn rooster uitlekken.
3
Snij het bruinbrood in dikke sneetjes. Teken een cirkel van 18 cm diameter op een stuk fijn karton en verdeel hem in 3. Knip 1 van de driehoeken uit de cirkel. Snijd met behulp van het stuk karton telkens een driehoek uit de 18 grootste broodsneetjes.
4
Pel de hardgekookte eieren, plet ze met een vork en meng ze met de mayonaise en enkele gehakte takjes bieslook. Hak de gerookte zalm met een mes. Pers zoveel mogelijk water uit de geraspte komkommer. Meng hem met de petits-suisses, de olijfolie, de gehakte dille en peper. Breng verder op smaak. Doe de verse kaas in een slakom en maak hem met behulp van een vork zacht.
5
Leg 3 brooddriehoekjes op de dienschotel om de ronde basis van de sandwichcake te vormen. Besmeer ze met de helft van de tzatziki en bedek ze met brood (verschuif de sneetjes telkens zodat de voegen zich niet overal op dezelfde plaats bevinden over heel de hoogte van de cake). Besmeer lichtjes met verse kaas en bedek met de helft van de zalm. Besmeer 3 broodsneetjes lichtjes met de kaas en draai ze om op de zalm. Garneer ze met de eiersalade. Voeg op dezelfde manier nog 1 laag met zalm toe en 1 laag met tzatziki. Eindig met een laag brood. Bestrijk de cake volledig met verse kaas (begin van bovenaf). Dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
6
Werk de cake rondom af met gehakte bieslook (of met hele takjes als je geduld hebt) en werk de bovenkant af met gehalveerde kerstomaten en wortelslierten (gebruik hier een dunschiller voor). Voeg enkele crispy maiskorrels toe, als je er in voorraad hebt, en dien koel op.
1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, reken 9 min. kooktijd en giet ze af. Laat ze in koud water schrikken.
2
Snijd de komkommer overlangs in 2 en ontpit hem (met een parisiennelepel, dat is handiger). Rasp hem met de grove kant van de rasp, kruid royaal met zout en laat in een zeef met fijn rooster uitlekken.
3
Snij het bruinbrood in dikke sneetjes. Teken een cirkel van 18 cm diameter op een stuk fijn karton en verdeel hem in 3. Knip 1 van de driehoeken uit de cirkel. Snijd met behulp van het stuk karton telkens een driehoek uit de 18 grootste broodsneetjes.
4
Pel de hardgekookte eieren, plet ze met een vork en meng ze met de mayonaise en enkele gehakte takjes bieslook. Hak de gerookte zalm met een mes. Pers zoveel mogelijk water uit de geraspte komkommer. Meng hem met de petits-suisses, de olijfolie, de gehakte dille en peper. Breng verder op smaak. Doe de verse kaas in een slakom en maak hem met behulp van een vork zacht.
5
Leg 3 brooddriehoekjes op de dienschotel om de ronde basis van de sandwichcake te vormen. Besmeer ze met de helft van de tzatziki en bedek ze met brood (verschuif de sneetjes telkens zodat de voegen zich niet overal op dezelfde plaats bevinden over heel de hoogte van de cake). Besmeer lichtjes met verse kaas en bedek met de helft van de zalm. Besmeer 3 broodsneetjes lichtjes met de kaas en draai ze om op de zalm. Garneer ze met de eiersalade. Voeg op dezelfde manier nog 1 laag met zalm toe en 1 laag met tzatziki. Eindig met een laag brood. Bestrijk de cake volledig met verse kaas (begin van bovenaf). Dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
6
Werk de cake rondom af met gehakte bieslook (of met hele takjes als je geduld hebt) en werk de bovenkant af met gehalveerde kerstomaten en wortelslierten (gebruik hier een dunschiller voor). Voeg enkele crispy maiskorrels toe, als je er in voorraad hebt, en dien koel op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 10,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 10,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,2 g
Ontbijt

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Zalm | Gerookt | Bio
Delhaize Zalm | Gerookt | Bio
2 × 140 gr
-25%
Bio
    5
    99
    €7,99
    Kruiden | Dille
    Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Opgeklopte verse kaas | Gezoet
    Delhaize Opgeklopte verse kaas | Gezoet
    150 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    59
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €28,65