1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.
1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.