Recept zoekresultatenSalade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Delhaize logo
  • Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g brocolli
  • 6 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g verse tortellini
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 250 kerstomaatjes
  • peper
  • pancetta
  • 500 g brocolli
  • 6 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g verse tortellini
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 250 kerstomaatjes
  • peper
  • pancetta

Begin met koken

1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.
1
Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de tortellini toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
2
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 u in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit
4
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
6
Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Picknick
Diner
Hoofdgerecht