Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSalade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressing
Delhaize logo
  • Salade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressing
    C

Salade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressing

Salade van geitenkaas met spek, vijgen, frambozen en tijmdressingC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g postelein
  • 8 vijgen
  • 125 g frambozen
  • 150 g gedopte pistachenoten
  • 2 schaaltjes kleine geitenkaasjes met spek LeLarry (2x200g)
  • 2 el agavesiroop
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 2 el honing (voor de dressing)
  • 2 el balsamicoazijn (Dressing)
  • 4 els olijfolie (voor de dressing)
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • 100 g postelein
  • 8 vijgen
  • 125 g frambozen
  • 150 g gedopte pistachenoten
  • 2 schaaltjes kleine geitenkaasjes met spek LeLarry (2x200g)
  • 2 el agavesiroop
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 2 el honing (voor de dressing)
  • 2 el balsamicoazijn (Dressing)
  • 4 els olijfolie (voor de dressing)
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de schaaltjes met de geitenkaasjes in de oven en bak ze gedurende 15 min. goudbruin.
2
Stoof de pistachenoten met de agavesiroop en de Espelettepeper in een braadpan, tot ze karamelliseren.
3
Maak de dressing: meng de geriste tijm met alle andere ingrediënten.
4
Dresseer de gehalveerde vijgen, de frambozen, de postelein en de geitenkaasjes op de borden of in een grote schaal. Bestrooi met grofgehakte pistachenoten. Besprenkel met een beetje dressing en geef er brood bij.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de schaaltjes met de geitenkaasjes in de oven en bak ze gedurende 15 min. goudbruin.
2
Stoof de pistachenoten met de agavesiroop en de Espelettepeper in een braadpan, tot ze karamelliseren.
3
Maak de dressing: meng de geriste tijm met alle andere ingrediënten.
4
Dresseer de gehalveerde vijgen, de frambozen, de postelein en de geitenkaasjes op de borden of in een grote schaal. Bestrooi met grofgehakte pistachenoten. Besprenkel met een beetje dressing en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1188; energie (kCal): 284; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 19,4; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 949,41
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1188; energie (kCal): 284; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 19,4; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 949,41
Gluten vrij
Picknick,Romantisch diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Postelein
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vijgen Natuur
Delhaize Vijgen Natuur
250 gr
3
99
Frambozen
Delhaize Frambozen
125 gr
2 voor €5
2
99
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Agave  | Siroop | Bio
Delhaize Agave | Siroop | Bio
345 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
85
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€27,74