⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
    A

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus

Rundbrochettes met kruidige yoghurtsausA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel verse munt
  • 3 takjes tijm
  • 200 g yoghurt op Turkse wijze
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesam
  • 2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
  • 2 kleine rode uien
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen bio
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel verse munt
  • 3 takjes tijm
  • 200 g yoghurt op Turkse wijze
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesam
  • 2 steaks (bijv. chateaubriand, gepeld-royal of fonduevlees) van ± 400 g/stuk
  • 2 kleine rode uien
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen bio

Begin met koken

: 25 min
1
Trek zestes van de limoen(en). Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
2
Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken. Pel de rode uien en snijd in 8. Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
3
Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes. Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
4
Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.
1
Trek zestes van de limoen(en). Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper(s) en snipper hem fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Doe de zeste, het limoensap, de rode peper(s), de knoflook, de yoghurt, de muntblaadjes en de sesamzaadjes in een blender en mix tot een homogene saus.
2
Snijd elke steak overlangs in de helft en daarna in grote blokken. Pel de rode uien en snijd in 8. Maak brochettes door afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een satéstokje te rijgen.
3
Kruid de brochettes met zout, peper en verse tijmblaadjes. Smeer de brochettes in met de olijfolie en bak de brochettes op de grill van de barbecue gedurende 8 à 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.
4
Serveer de rundsbrochettes met de yoghurtsaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 244,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 244,44
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassou Ardense Filet
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €13,71