Recept zoekresultatenRoze tiramisu met frambozen
Delhaize logo
  • Roze tiramisu met frambozen
    D

Roze tiramisu met frambozen

door Line Couvreur
Roze tiramisu met frambozenD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 3 eieren
  • 150 g (diepgevroren) frambozen
  • 1 dl bevroren frambozencoulis
  • 250 g mascarpone
  • 110 g roze zandkoekjes
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g (diepgevroren) frambozen
  • 1 dl bevroren frambozencoulis
  • 250 g mascarpone
  • 110 g roze zandkoekjes
  • 3 el fijne kristalsuiker

Begin met koken

: 20 min. (+2 u afkoeltijd)
1
Houd 1 zandkoekje apart, breek de rest in grote stukken en verdeel ze over 6 lage glazen. Verdeel ook de niet ontdooide frambozen over de glazen en houd er enkele apart voor de afwerking.
2
Splits de eiwitten van de eidooiers: je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, met de helft van de suiker. Klop anderzijds de eidooiers met de rest van de suiker tot het mengsel wit wordt en begint te schuimen. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes tot een glad mengsel. Schep er met een soepele spatel voorzichtig de helft van de frambozencoulis bij en dan de eiwitten.
3
Voeg nog een beetje coulis toe aan de crème, zonder te mengen. Giet de crème in de glazen en voeg beetje bij beetje coulis toe voor een gemarmerd effect. Eindig met een beetje coulis en meng lichtjes. Werk af met de rest van de frambozen in stukken. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Bestrooi de tiramisu’s net voor het opdienen met het grofverkruimelde zandkoekje.
1
Houd 1 zandkoekje apart, breek de rest in grote stukken en verdeel ze over 6 lage glazen. Verdeel ook de niet ontdooide frambozen over de glazen en houd er enkele apart voor de afwerking.
2
Splits de eiwitten van de eidooiers: je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. Klop de eiwitten tot stevig schuim, met de helft van de suiker. Klop anderzijds de eidooiers met de rest van de suiker tot het mengsel wit wordt en begint te schuimen. Voeg de mascarpone toe en klop zachtjes tot een glad mengsel. Schep er met een soepele spatel voorzichtig de helft van de frambozencoulis bij en dan de eiwitten.
3
Voeg nog een beetje coulis toe aan de crème, zonder te mengen. Giet de crème in de glazen en voeg beetje bij beetje coulis toe voor een gemarmerd effect. Eindig met een beetje coulis en meng lichtjes. Werk af met de rest van de frambozen in stukken. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Bestrooi de tiramisu’s net voor het opdienen met het grofverkruimelde zandkoekje.
Nutritionele informatie
D
Par 100 g : Énergie : 261 kcal - Lipides : 17,9 g - Glucides : 19,2 g - Fibres : 2 g - Protéines : 4,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Par 100 g : Énergie : 261 kcal - Lipides : 17,9 g - Glucides : 19,2 g - Fibres : 2 g - Protéines : 4,9 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Coulis | Framboos | 80% fruit
Ponthier Coulis | Framboos | 80% fruit
250 gr
5
99
Mascarpone
Galbani Mascarpone
500 gr
2+1 gratis
5
19
Zandkoekjes | Natuur
Céréal Zandkoekjes | Natuur
132 gr
3
69
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Totaal:
€23,29