Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met pompoen en spinazie
Delhaize logo
  • Risotto met pompoen en spinazie
    B

Risotto met pompoen en spinazie

Risotto met pompoen en spinazieB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken el gedroogde rozemarijn
  • 25 g boter
  • 250 g arborio rijst
  • 15 cl droge witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 400 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 afgestreken el gedroogde rozemarijn
  • 25 g boter
  • 250 g arborio rijst
  • 15 cl droge witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 400 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de plaat uit.
2
Doe 2 el olie in een stoofpot en fruit er de fijngesnipperde ui in op een heel zacht vuur.
3
Snijd, ondertussen, de pompoen in blokjes. Doe er 1 el olie bij, zout en rozemarijn en meng goed. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 20 min in de oven bakken.
4
Giet, ondertussen, de rijst in de stoofpot, meng 1 min, voeg de witte wijn toe, 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min sudderen op een heel zacht vuur.
5
Doe er dan de spinazie bij, meng en wacht 1 min. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en de geraspte kaas. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
6
Roer de pompoenblokjes voorzichtig onder de risotto en dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de plaat uit.
2
Doe 2 el olie in een stoofpot en fruit er de fijngesnipperde ui in op een heel zacht vuur.
3
Snijd, ondertussen, de pompoen in blokjes. Doe er 1 el olie bij, zout en rozemarijn en meng goed. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 20 min in de oven bakken.
4
Giet, ondertussen, de rijst in de stoofpot, meng 1 min, voeg de witte wijn toe, 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min sudderen op een heel zacht vuur.
5
Doe er dan de spinazie bij, meng en wacht 1 min. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en de geraspte kaas. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
6
Roer de pompoenblokjes voorzichtig onder de risotto en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 644; energie (kCal): 153; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 439,42
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 644; energie (kCal): 153; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 439,42
Italiaans
Vegetarisch
Halloween
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Altano Douro Wit
Altano Altano Douro Wit
75 cl
-25%
5
99
€7,99
Groenten | Pompoensoep
Delhaize Groenten | Pompoensoep
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
85
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Fond | Vis
Maggi Fond | Vis
90 gr
2de tegen -50%
5
79
Totaal:
€20,95