Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met bospaddenstoelen en brie
Delhaize logo
  • Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie

Risotto met bospaddenstoelen en brie
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit
  • 250 g arborio rijst
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 150 g brie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 blokje groentebouillonblokje 365
  • olijfolie 365
  • peper
  • 2 preiwit

Begin met koken

: 30 min. bereidings- + kooktijd
1
Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
3
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snij de brie in 4 porties.
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.
1
Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
2
Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
3
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Snij de brie in 4 porties.
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Brie | Mini portie
Delhaize Brie | Mini portie
155 gr
3 voor €5.5
2
29
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2de tegen -40%
2
95
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
€21,50