Recept zoekresultatenRavioli van rapen met ricotta en sauce vierge
Delhaize logo
  • Ravioli van rapen met ricotta en sauce vierge
    B

Ravioli van rapen met ricotta en sauce vierge

Ravioli van rapen met ricotta en sauce viergeB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 heel grote rapen
  • 1 biocitroen
  • 250 g ricotta
  • Espelettepeper
  • zout
  • 100 g ‘halfgedroogde en gemarineerde tomatenschijfjes in basilicum’ Sud’n’Sol (1 schaaltje) (voor de sauce vierge)
  • 60 g babykappertjes (uitgelekt gewicht) (voor de sauce vierge)
  • 1,5 dl slaolie (voor de sauce vierge)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de sauce vierge)
  • 4 heel grote rapen
  • 1 biocitroen
  • 250 g ricotta
  • Espelettepeper
  • zout
  • 100 g ‘halfgedroogde en gemarineerde tomatenschijfjes in basilicum’ Sud’n’Sol (1 schaaltje) (voor de sauce vierge)
  • 60 g babykappertjes (uitgelekt gewicht) (voor de sauce vierge)
  • 1,5 dl slaolie (voor de sauce vierge)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de sauce vierge)

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dompel ze 2 min in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze af en dompel ze in koud water.
2
Meng de ricotta met geraspte citroenzeste (naar eigen smaak), Espelettepeper en zout. Schik de uitgelekte raapplakjes op de borden, schep er een toefje ricotta op en plooi ze in 2.
3
Maak de saus: hak de tomatenschijfjes en de bladpeterselie. Meng ze met de kappertjes, de slaolie en de olie uit het schaaltje tomaten.
4
Overgiet de ravioli met de saus en serveer.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dompel ze 2 min in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze af en dompel ze in koud water.
2
Meng de ricotta met geraspte citroenzeste (naar eigen smaak), Espelettepeper en zout. Schik de uitgelekte raapplakjes op de borden, schep er een toefje ricotta op en plooi ze in 2.
3
Maak de saus: hak de tomatenschijfjes en de bladpeterselie. Meng ze met de kappertjes, de slaolie en de olie uit het schaaltje tomaten.
4
Overgiet de ravioli met de saus en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per portie: Energie: 522 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 6 g - Eiwitten: 10 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĂ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĂ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĂ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 522 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 6 g - Eiwitten: 10 g
Italiaans
Vegetarisch
Aperitief
Hapjes