Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Ramen met kip

Ramen met kip
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 110 g groene mini-asperges
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g gedopte edamameboontjes (vers of diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 125 g bio-volkorenmienoedels
  • 300 g sojapasta ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 150 g gember
  • 4 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 kip (voor de bouillon)
  • 1 kit bouillongroenten ‘My Menu’ (800 g) (voor de bouillon)
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 4 takjes peterselie (voor de bouillon)
  • 1 blaadje laurier (voor de bouillon)
  • 1/2 el zwarte peperbollen (voor de bouillon)
  • zout (voor de bouillon)
  • 4 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 110 g groene mini-asperges
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g gedopte edamameboontjes (vers of diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 125 g bio-volkorenmienoedels
  • 300 g sojapasta ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 150 g gember
  • 4 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 kip (voor de bouillon)
  • 1 kit bouillongroenten ‘My Menu’ (800 g) (voor de bouillon)
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 4 takjes peterselie (voor de bouillon)
  • 1 blaadje laurier (voor de bouillon)

Begin met koken

: 1 u + 2 u kooktijd
1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.
1
Doe de hele kip in een stoofpan. Voeg de bouillongroenten in grote stukken toe, samen met de tijm (uit de kit), de hele peterselietakjes, het laurierblaadje, de zwarte peper en een beetje zout. Overgiet alles met het koud water en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 2 u net onder het kookpunt pruttelen. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alle ingrediënten ondergedompeld blijven.
2
Laat de kip uitlekken. Filter de bouillon door een zeef met fijn rooster en laat hem rusten.
3
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water. Reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat de eieren meteen in koud water schrikken.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Trek het vlees van de kip in stukjes en verdeel er de helft van over grote kommen. Voeg de noedels en de edamame toe.
5
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte van de bouillon, zodat het vet geabsorbeerd wordt. Verwijder het papier en herhaal tot de bouillon ontvet is. Giet hem in een kookpot en voeg de misopasta toe. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Breng de bouillon aan de kook en dompel er de schoongemaakte en gesneden lente-uitjes in. Voeg na 1 min. de asperges toe, laat nog 1 min pruttelen en voeg dan de sugar snaps toe. Haal de pan na 1 min. van het vuur.
6
Giet de hete bouillon in de kommen, met de groenten. Voeg de gepelde en gehalveerde eieren toe. Bestrooi met sesam en dien op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2+1 gratis
7
09
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
230 gr
2+1 gratis
2
35
Bonen | Edemame
Bonduelle Bonen | Edemame
160 gr
3
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Mie | Chinese
Soubry Mie | Chinese
250 gr
3+3 gratis
0
89
Delhaize Gepekelde sojascheuten
2 × 200 gr
2
09
Sushi ginger
Saitaku Sushi ginger
190 gr
4
05
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Filetblokjes | Kip
Delhaize Filetblokjes | Kip
+/- 400 gr
2de tegen -50%
+/-€
5
60
Soepgroenten | Julienne
Delhaize Soepgroenten | Julienne
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2de tegen -50%
4
55
Gekrulde peterselie | Verpakt
Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
100 gr
1
59
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
3 voor €3
2
15
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
+/-€51,74

Deze recepten kan je ook leuk vinden