1
Schil de rauwe rode biet.
2
Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
3
Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
4
Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
5
Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
6
Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
7
Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
8
Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
9
Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.
1
Schil de rauwe rode biet.
2
Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
3
Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
4
Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
5
Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
6
Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
7
Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
8
Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
9
Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.