Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuinoa met biet op risottowijze
Delhaize logo
  • Quinoa met biet op risottowijze
    B

Quinoa met biet op risottowijze

Quinoa met biet op risottowijzeB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g rauwe rode biet
  • 1 feuille laurier
  • 1 feuille salieblad
  • 4 zwarte peperbollen
  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 1 sjalot
  • 2 e.l. olijfolie
  • 300 g witte quinoa
  • 1 el geplet lijnzaad
  • 1 blaadje bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g rauwe rode biet
  • 1 feuille laurier
  • 1 feuille salieblad
  • 4 zwarte peperbollen
  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 1 sjalot
  • 2 e.l. olijfolie
  • 300 g witte quinoa
  • 1 el geplet lijnzaad
  • 1 blaadje bladpeterselie

Begin met koken

: 20 min.
1
Schil de rauwe rode biet.
2
Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
3
Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
4
Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
5
Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
6
Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
7
Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
8
Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
9
Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.
1
Schil de rauwe rode biet.
2
Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
3
Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
4
Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
5
Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
6
Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
7
Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
8
Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
9
Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 245,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 245,24
Vegan
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
355 gr
2de tegen -50%
2
29
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
-10% voor 3
4
65
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Quinoa | Kookbuiltjes
Bosto Quinoa | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
5
05
Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
RAW Organic Food Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
250 gr
Bio
    3
    05
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €25,87