1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
3
Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
4
Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
5
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
6
Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
7
Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
8
Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
9
Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
10
Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
11
Bak 30 min. in de oven.
12
Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
3
Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
4
Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
5
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
6
Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
7
Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
8
Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
9
Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
10
Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
11
Bak 30 min. in de oven.
12
Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.