⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuiche met zalm
Delhaize logo
  • Quiche met zalm
    B

Quiche met zalm

Quiche met zalmB
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
3 porties
  • 3 eieren
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 3 tomaten
  • 300 g verse zalmfilets (zonder vel of graten)
  • 3 eieren
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 3 tomaten
  • 300 g verse zalmfilets (zonder vel of graten)

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
3
Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
4
Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
5
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
6
Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
7
Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
8
Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
9
Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
10
Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
11
Bak 30 min. in de oven.
12
Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
3
Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
4
Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
5
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
6
Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
7
Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
8
Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
9
Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
10
Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
11
Bak 30 min. in de oven.
12
Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 631; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 697,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 631; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 697,32
Vegetarisch
Carnaval,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Zalmfilet | Met vel
Delhaize Zalmfilet | Met vel
2 × +/- 260 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
18

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€22,56