1
Snijd het witloof fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg het witloof toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout, laat het deksel van de pan en bak 5 min. op een hoog vuur tot al het water is verdampt.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten droog in een pan met antiaanbaklaag en hak ze vervolgens grof.
3
Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm. Neem een kom en klop de eieren los met de room. Voeg de geraspte emmentaler, ¾ van de pecannoten en het witloof toe; roer goed om en kruid af (voeg eventueel curry toe, naar wens). Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 min. in de oven. Haal de quiche uit de vorm en plaats hem met het bakpapier rechtstreeks op het rooster in de oven. Laat nog eens 10 min. bakken.
4
Bestrooi de quiche met de gehakte peterselie en de resterende pecannoten. Serveer warm, met een slaatje.
1
Snijd het witloof fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg het witloof toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout, laat het deksel van de pan en bak 5 min. op een hoog vuur tot al het water is verdampt.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten droog in een pan met antiaanbaklaag en hak ze vervolgens grof.
3
Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm. Neem een kom en klop de eieren los met de room. Voeg de geraspte emmentaler, ¾ van de pecannoten en het witloof toe; roer goed om en kruid af (voeg eventueel curry toe, naar wens). Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 min. in de oven. Haal de quiche uit de vorm en plaats hem met het bakpapier rechtstreeks op het rooster in de oven. Laat nog eens 10 min. bakken.
4
Bestrooi de quiche met de gehakte peterselie en de resterende pecannoten. Serveer warm, met een slaatje.