⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuiche met witloof, pecannoten en emmentaler
Delhaize logo
  • Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler

Quiche met witloof, pecannoten en emmentaler
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 80 g pecannoten
  • 1 kruimeldeeg
  • 100 g geraspte emmental
  • 25 cl light room 20 % vg
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kl curry Madras (optioneel)
  • peper en zout
  • 3 eieren
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 80 g pecannoten
  • 1 kruimeldeeg
  • 100 g geraspte emmental
  • 25 cl light room 20 % vg
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kl curry Madras (optioneel)
  • peper en zout

Begin met koken

1
Snijd het witloof fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg het witloof toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout, laat het deksel van de pan en bak 5 min. op een hoog vuur tot al het water is verdampt.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten droog in een pan met antiaanbaklaag en hak ze vervolgens grof.
3
Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm. Neem een kom en klop de eieren los met de room. Voeg de geraspte emmentaler, ¾ van de pecannoten en het witloof toe; roer goed om en kruid af (voeg eventueel curry toe, naar wens). Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 min. in de oven. Haal de quiche uit de vorm en plaats hem met het bakpapier rechtstreeks op het rooster in de oven. Laat nog eens 10 min. bakken.
4
Bestrooi de quiche met de gehakte peterselie en de resterende pecannoten. Serveer warm, met een slaatje.
1
Snijd het witloof fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en voeg het witloof toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Dek af en laat 10 min. sudderen op een laag vuur. Kruid met peper en zout, laat het deksel van de pan en bak 5 min. op een hoog vuur tot al het water is verdampt.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pecannoten droog in een pan met antiaanbaklaag en hak ze vervolgens grof.
3
Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm. Neem een kom en klop de eieren los met de room. Voeg de geraspte emmentaler, ¾ van de pecannoten en het witloof toe; roer goed om en kruid af (voeg eventueel curry toe, naar wens). Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 min. in de oven. Haal de quiche uit de vorm en plaats hem met het bakpapier rechtstreeks op het rooster in de oven. Laat nog eens 10 min. bakken.
4
Bestrooi de quiche met de gehakte peterselie en de resterende pecannoten. Serveer warm, met een slaatje.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 231,9; Eiwitten (g): 7,1; Vetten (g): 7,3; Koolhydraten (g) : 10,1; Vezels (g): 2, Nutri-score; B

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 231,9; Eiwitten (g): 7,1; Vetten (g): 7,3; Koolhydraten (g) : 10,1; Vezels (g): 2, Nutri-score; B
Vegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Noten | Pecan
Delhaize Noten | Pecan
150 gr
4
19
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Emmental | Geraspt
Dilea Emmental | Geraspt
100 gr
2de tegen -50%
2
45
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
2 × 20 cl
2de tegen -50%
3
05
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€24,19