1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes, prik gaatjes op de bodem en bedek dit met bakpapier. Giet er droge bonen of bakbonen in en bak 15 min. in de oven.
2
Bak het spek zonder vetstoffen en voeg er dan het wit van de prei gesneden in fijne ringen aan toe (bewaar het groen van de prei voor een soep). Verlaag het vuur en stoof de prei nog gedurende 10 min.
3
Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers met de room los. Kruid goed af met de nootmuskaat, peper en zout.
4
Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de prei-en spekmengeling over de bodem en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet er de ei- en roommengeling over en verdeel hier de rest van de gemalen kaas over. Bak de quiche 20 min. Dien warm op een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes, prik gaatjes op de bodem en bedek dit met bakpapier. Giet er droge bonen of bakbonen in en bak 15 min. in de oven.
2
Bak het spek zonder vetstoffen en voeg er dan het wit van de prei gesneden in fijne ringen aan toe (bewaar het groen van de prei voor een soep). Verlaag het vuur en stoof de prei nog gedurende 10 min.
3
Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers met de room los. Kruid goed af met de nootmuskaat, peper en zout.
4
Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de prei-en spekmengeling over de bodem en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet er de ei- en roommengeling over en verdeel hier de rest van de gemalen kaas over. Bak de quiche 20 min. Dien warm op een slaatje.