Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuiche met kropsla en geitenkaas, wortelsalade
Delhaize logo
  • Quiche met kropsla en geitenkaas, wortelsalade
    C

Quiche met kropsla en geitenkaas, wortelsalade

Quiche met kropsla en geitenkaas, wortelsaladeC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kruimeldeeg
  • 2 kroppen sla
  • 1 rolletje verse geitenkaas 'Le Petit Rondin'
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte verse room
  • 400 g wortelen
  • peterselie of ander vers kruid naar keuze
  • 1 citroen
  • 5 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kruimeldeeg
  • 2 kroppen sla
  • 1 rolletje verse geitenkaas 'Le Petit Rondin'
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte verse room
  • 400 g wortelen
  • peterselie of ander vers kruid naar keuze
  • 1 citroen
  • 5 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 30 min baktijd
1
Snij de kropsla fijn en spoel grondig. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en voeg de sla beetje bij beetje toe, steeds nadat de blaadjes in de pan geslonken zijn. Laat stoven op vrij hoog vuur tot al het vocht verdampt is. Schep in een vergiet en laat uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
4
Klop de eieren los met de room, peper en zout. Duw zoveel mogelijk vocht uit de sla. Voeg het eimengsel bij de sla, meng en giet op de bodem van de taart. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en zet 30 min. in de oven.
5
Schil de wortelen en trek ze met een dunschiller in fijne linten. Overgiet met 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met een beetje zout en voeg de gehakte peterselie (of ander kruid) toe.
6
Serveer de quiche warm met de wortelsalade.
1
Snij de kropsla fijn en spoel grondig. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en voeg de sla beetje bij beetje toe, steeds nadat de blaadjes in de pan geslonken zijn. Laat stoven op vrij hoog vuur tot al het vocht verdampt is. Schep in een vergiet en laat uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
4
Klop de eieren los met de room, peper en zout. Duw zoveel mogelijk vocht uit de sla. Voeg het eimengsel bij de sla, meng en giet op de bodem van de taart. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en zet 30 min. in de oven.
5
Schil de wortelen en trek ze met een dunschiller in fijne linten. Overgiet met 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met een beetje zout en voeg de gehakte peterselie (of ander kruid) toe.
6
Serveer de quiche warm met de wortelsalade.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 816; energie (kCal): 196; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 654,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 816; energie (kCal): 196; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 654,25
Frans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€10,14