1
Ontpit de pruimen en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een steelpannetje met het water, de suiker, de zeste van citroen en het takje rozemarijn.
2
Kook 30 min. zonder deksel op een zacht vuurtje. Het mag niet verbranden. Indien het te droog wordt, voeg wat water bij.
3
Haal van het vuur, mix en zeef. Het vloeibare is de siroop.
4
Je kunt de siroop in een gesteriliseerde fles bewaren en per 1 cl siroop aanlengen met plat of bruisend water.
1
Ontpit de pruimen en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een steelpannetje met het water, de suiker, de zeste van citroen en het takje rozemarijn.
2
Kook 30 min. zonder deksel op een zacht vuurtje. Het mag niet verbranden. Indien het te droog wordt, voeg wat water bij.
3
Haal van het vuur, mix en zeef. Het vloeibare is de siroop.
4
Je kunt de siroop in een gesteriliseerde fles bewaren en per 1 cl siroop aanlengen met plat of bruisend water.