Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPrinsessenboontjes pugliese
Delhaize logo
  • Prinsessenboontjes pugliese
    A

Prinsessenboontjes pugliese

Prinsessenboontjes puglieseA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g sperziebonen
  • 600 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 4 takjes basilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 600 g sperziebonen
  • 600 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 4 takjes basilicum
  • 20 g pijnboompitten

Begin met koken

25 min.
1
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes. Snijd het vel van de tomaten lichtjes kruiselings in en dompel ze 30 s in een kookpot gezouten kokend water. Haal de tomaten met een schuimspaan uit de pot en laat ze in ijskoud water schrikken.
2
Doe de bonen in de pot, reken ± 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt en laat ze dan in ijskoud water schrikken. Schil de tomaten en snijd ze in blokjes. Hak het teentje knoflook en de ui.
3
Fruit ze 2 min. in een sauteerpan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Voeg de tomatenblokjes en de kappertjes toe. Laat 5 min. pruttelen. Voeg de uitgelekte bonen toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Werk af met geriste takjes basilicum en gegrilde pijnboompitten. Dien warm op.
1
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes. Snijd het vel van de tomaten lichtjes kruiselings in en dompel ze 30 s in een kookpot gezouten kokend water. Haal de tomaten met een schuimspaan uit de pot en laat ze in ijskoud water schrikken.
2
Doe de bonen in de pot, reken ± 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt en laat ze dan in ijskoud water schrikken. Schil de tomaten en snijd ze in blokjes. Hak het teentje knoflook en de ui.
3
Fruit ze 2 min. in een sauteerpan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Voeg de tomatenblokjes en de kappertjes toe. Laat 5 min. pruttelen. Voeg de uitgelekte bonen toe en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Werk af met geriste takjes basilicum en gegrilde pijnboompitten. Dien warm op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 274; energie (kCal): 66; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 274; energie (kCal): 66; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209,81
Vegan
Hoofdgerecht