1
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Bak de pancetta in een braadpan op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken.
2
Maak de preistengel schoon, snipper hem (met het groen) fijn en kook hem 2 min. in kokend gezouten water. Giet de prei af en laat hem in koud water schrikken. Giet hem opnieuw af en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen (± 150 g netto). Mix de prei fijn met de room en meng er dan de eieren onder. Voeg de helft van de pancetta toe en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding over 6 vuurvaste potjes of een muffinbakvorm. Schuif 35 min. in de oven.
4
Ontvorm de flans, werk ze af met de rest van de opgewarmde pancetta en dien ze meteen op, als voorgerecht.
1
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Bak de pancetta in een braadpan op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken.
2
Maak de preistengel schoon, snipper hem (met het groen) fijn en kook hem 2 min. in kokend gezouten water. Giet de prei af en laat hem in koud water schrikken. Giet hem opnieuw af en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen (± 150 g netto). Mix de prei fijn met de room en meng er dan de eieren onder. Voeg de helft van de pancetta toe en breng verder op smaak.
3
Verdeel de bereiding over 6 vuurvaste potjes of een muffinbakvorm. Schuif 35 min. in de oven.
4
Ontvorm de flans, werk ze af met de rest van de opgewarmde pancetta en dien ze meteen op, als voorgerecht.