Fruit de pompoenblokjes, de gesnipperde ui en de gehakte knoflook op een goed vuur in een pan met olijfolie. Voeg na 2 min de tomaten, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur sudderen. Laat 5 minuten rusten.
2
Bak ondertussen de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet. Begin met koken op een laag vuur en zet hoger wanneer het vet begint te smelten. Giet af op absorberend papier.
3
Haal het kruidentuiltje uit de soep en meng het fijn. Voeg het spek toe en breng op smaak.
4
Serveer warm, met brood.
1
Fruit de pompoenblokjes, de gesnipperde ui en de gehakte knoflook op een goed vuur in een pan met olijfolie. Voeg na 2 min de tomaten, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur sudderen. Laat 5 minuten rusten.
2
Bak ondertussen de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet. Begin met koken op een laag vuur en zet hoger wanneer het vet begint te smelten. Giet af op absorberend papier.
3
Haal het kruidentuiltje uit de soep en meng het fijn. Voeg het spek toe en breng op smaak.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.