1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rechte ‘hals’ van de butternut ongeschild in dikke schijven (bewaar het ronde gedeelte van de butternut om er een soep mee te maken). Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel langs beide kanten met olijfolie en laat ze 20 min. roosteren in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Verdeel de tomatensaus in 4 individuele ovenschoteltjes. Voeg de butternutschijven toe, samen met wat dikke halve schijfjes scamorza. Werk af met geraspte parmigiano en zet het 15 min. in de oven.
3
Voeg een paar basilicumblaadjes toe en dien meteen op, als voorgerecht of lunch, met een stukje brood.
4
Tip: De scamorza is op zijn best wanneer hij echt warm en lopend is. Idealiter eet je dit gerecht dus rechtstreeks uit de ovenschotel.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rechte ‘hals’ van de butternut ongeschild in dikke schijven (bewaar het ronde gedeelte van de butternut om er een soep mee te maken). Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel langs beide kanten met olijfolie en laat ze 20 min. roosteren in de oven. Kruid met peper en zout.
2
Verdeel de tomatensaus in 4 individuele ovenschoteltjes. Voeg de butternutschijven toe, samen met wat dikke halve schijfjes scamorza. Werk af met geraspte parmigiano en zet het 15 min. in de oven.
3
Voeg een paar basilicumblaadjes toe en dien meteen op, als voorgerecht of lunch, met een stukje brood.
4
Tip: De scamorza is op zijn best wanneer hij echt warm en lopend is. Idealiter eet je dit gerecht dus rechtstreeks uit de ovenschotel.