1
Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
2
Hak de uien grof en plet het teentje knoflook.
3
Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm).
4
Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
5
Pers de gember uit en vang het sap op.
6
Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
7
Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
8
Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
9
Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.
1
Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
2
Hak de uien grof en plet het teentje knoflook.
3
Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm).
4
Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
5
Pers de gember uit en vang het sap op.
6
Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
7
Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
8
Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
9
Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.