Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPompoen- en mangochutney
Delhaize logo

Pompoen- en mangochutney

Pompoen- en mangochutney
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 400 g butternut
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 rood pepertje
  • 400 g butternut
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 rood pepertje

Begin met koken

20 min. + 40 min. kooktijd
1
Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
2
Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
3
Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
4
Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
5
Pers de gember uit en vang het sap op. 
6
Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
7
Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
8
Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
9
Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.
1
Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
2
Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
3
Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
4
Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
5
Pers de gember uit en vang het sap op. 
6
Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
7
Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
8
Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
9
Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.
Nutritionele informatie
Energie: 37 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Halloween
Herfst
Sauzen

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Butternut
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Mango
Delhaize Mango
1 st
2
19
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Azijn | Wijn | Framboos
Taste of Inspirations Azijn | Wijn | Framboos
25 cl
1
89
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€10,47